De Danseglade


william_web 2

William Kristoffersen: Vi er en utdøende rase

På forsiden akkurat nå

Ole Ivars feirer i år 50 år på toppen av Norges dansebandtrone. Men når det gjelder framtida for bransjen, er William Kristoffersen ikke udelt optimistisk.
– Musikere som oss er en utdøende rase, mener han.

Han står bak en rekke av de sangene flertallet av det norske folk kan nynne på strak arm. Ole Ivars har da også vært et begrep i folks bevissthet i flere generasjoner. I år fyller bandet, som i stor grad kan ta æren for at dansebandmusikken er blitt stueren i Norge, 50 år. De fyller da også fortsatt dansegulvene hvor enn de drar på jobb. Men hvor går dansebandbransjen i årene framover?
– Jeg må ærlig innrømme at jeg dessverre ikke er veldig optimistisk på bransjens vegne, sier William Kristoffersen.
– Vi har sett noen klare tegn de siste årene. Mange av de største navnene i Norge har dratt inn årene og blitt borte. Det å reise rundt med et så stort apparat som vi gjør, krever sitt. I stedet opplever vi nå at de ivrigste danner en duo, putter en minnebrikke i lomma og reiser rundt med musikken på boks for så å synge og spille til. Det er enkelt og sikkert greit, men såre kjedelig. Personlig synes jeg det er helt tragisk, men det går nok mye i den retningen, tror William.

Les hele saken i De Danseglades februarnummer

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også