De Danseglade


William_web 1

William Kristoffersen: Dørstokken er verre å passere i dag

På forsiden akkurat nå

I forbindelse med Ole Ivars’ femti årsjubileum, tok vi en prat med William Kristoffersen, og tok litt på pulsen hvordan han opplever bransjen og tidene, akkurat nå.
Dørstokkmila er lengre i dag. William mener at folk har flere andre ting som frister enn før.
– For det første har folk det veldig godt i sofaen hjemme. Alt fra tv-tilbudet, via kinofølelsen i eget hus til alt du kan finne av underholdning gjennom pcen, konkurrerer med det vi kan tilby fra scenen.
Mens folk før lette etter en partner på dansegulvet, på en pub eller en bar, møtes man i dag like gjerne over internett. Samtidig som verden er blitt mindre. Det å reise på en storbyweekend er blitt dagligdags. Og alt folk bruker tida si på, skal dansefesten konkurrere med. Den harde kjerne som stortrives på dansegulvet med levende musikk er fortsatt aktive, men det blir spennende å se hvordan det går videre, sier han.
Vi tar ett år av gangen og skal nok klare oss gjennom vår tid, men vi er blitt noen godt voksne karer. Folk vil nok danse framover også, men hva slags musikk de danser etter, gjenstår å se. Samtidig er det lyspunkt å se. I rockemiljøet finner du jo god rekruttering, og de spiller live! Kanskje kan det bli en motreaksjon i dansebandbransjen også?

Les hele saken i De Danseglades februarnummer

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også