De Danseglade


PK og Dansefolket 017

Trucker til for andre gang

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

PK er igjen på gang med ny CD. Denne produktive og kreative karen fra Stranda har alltid laget eget materiale, og med eget tenker vi da på noe litt utenom. Gangbart og svært innholdsrikt, men eget. Låtene har som regel gode historier og vi har tilgode å oppleve at låtene er klisjeer eller noe som ligner for mye på noe du har hørt før.

Men innimellom, føler han for å gi litt utenfor denne boksen. Nå er han klar for nok et coveralbum, som en videreutvikling til Full Truck, som kom i 2012, er nå oppfølgeren «Full truck 2» klar.

På musikkplattformen «Full Truck» har PK laget seg et eget rom hvor han kan leke seg med klassikere han vet mange har et sterkt forhold til og som.
PK forteller at han her har hatt mulkigheten til å herje uten hele tiden å må ta hensyn til «vedtatte sannheter» om hvordan det skal låte. Unntatt dansbarheten, den er ufravikelig, og for PK er det en gammel drøm, å kunne lage CD-plater med dette stoffet.

Dansefolket er selvsagt på plass ved siden av og kompet sitter fjellstøtt. Som dansebandbransjens svar på Asmund Olavson Vinje, fraviker han på «Full truck» morsmålet sitt ved å synge på originalspåket.
– Det er Ikke til noen forringelse for hverken det norske språket, men i repekt for originalene som tusener har blitt så glad i å fått nære realsjoner til. Enten nylig, eller i ungdomstiden.

De som kjenner PK vet om hans iver for norske tekster og uten å overdrive, kan man vel kunne si at han har satt spor etter seg på de 10 utgivelsene som er kommet fra PK & DanseFolket.
– Nostalgi er en sterk bevegelsesfaktor når man skal underholde folk som er ute og hygger seg, så argumentene er mange mener PK.

PK 2014 (2)Albumet er satt sammen av låter PK alltid har hatt et langvarig forhold til og ønsker å formidle til sitt publikum. På albumet er i alt fjorten perler (på en snor) av noen klassikere, toppet kanskje med Buck Owens «Together again».
– Det er lenge siden vi har hatt det så utrolig morsomt i studio som under innspillingen av denne platen. Alle innvolverte hadde en eller annen historie rundt hver låt og latteren runget mer enn en gang under innspillinegene, forteller PK.

Som vanlig er det Tylden & Co som gir ut PK sine plater og også denne gangen har de gitt PK frie tøyler.
Det var ikke noe problem å godkjenne den nye «Full Truck 2», når det fremføres på en så ekte og uttrykksfull måte, forteller Tom Hovde i Tylden & CO.
Og når vi nå er midt i den flotteste festivaltiden, var det vel også et lite poeng både for artist og plateselskap at albumet var tilgjengelig for festivalpublikummet. En kjærkommen variasjon, når beina er stive og smilet bredt etter noen dager på et dansegolv på en dansefestival. (Foto: Arild Hansen)

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også