De Danseglade


There Sundahø Excess WEB (2)

Tatt på fersken

På forsiden akkurat nå

Siden 2008 har Therese Sundahl (32), vært vokalist i dansebandet Excess, og De Danseglade stilte henne det berømmelige spørsmålet: Hva er ditt mest minneverdige opplevelse fra turnelivet?

– Jeg minnes mange hendelser, men en var litt spesiell. Da vi hadde avsluttet vårt musikalske innslag på en av Ålandsbåtene, stod vi og pratet litt ved siden av scenen. Da oppdaget vi en noe beruset herre som kom fram til vår roll-up, som sto ved siden av scenen. Han sto der en stund og iakttok vårt bilde på roll-upen og etter en stund så tar han sin hand og berører med varsomme bevegelser mitt bryst. Han tror nok at ingen ser han, men hele Excess står og ser på ham. Mårten i bandet går fram og spør hva han gjør. Da får han øyenkontakt med meg, rødmer han og løper vekk, mimrer Therese Sundahl med et smil om munnen.

Hennes ideelle dansearrangement er et blandet publikum, gamle og unge. Proffdansere og «spontandansere», og det må være mulig å spise og drikke litt godt. Bandene må være bra, spille rett takt og stedet bør med fordel ha overnattingsmuligheter med SPA. Therese smiler bredt og legger til at hun elsker et godt SPA.

Fakta om Excess
Stiftet: 1992
Omtale: Årets dansebandskometer 2011, «Kom och gör mig galen»
Kommer fra: Husqvarna i Småland.
Antall opptredener i året: 40
Antall musikere: 5
Musikk: 50 % engelsk (countrydans), 50 % svensk

Nåværende besetning:
Hasse Karlsten, bass
Vincent Petersson, gitar og steelguitar
Mathias Landelius, trommer
Mårten Nordström, keyboard & sang
Therese Sundahl, sang.

Therese forteller mer i De Danseglades september utgave

Sven Erik Vesse

Les også