De Danseglade


Erik Llihm (7)

Suksess for ny svensk superduo

På forsiden akkurat nå

Erik Lihm, mangeårig keyboardist i Vikingarna, fant kjærligheten og en profesjonell duopartner i en og samme person. Du kunne sist sommer også oppleve dem sammen i Grønlandsparken i Malung. Da lanserte de også en plate hvor Erik var komponist og «dirigent», Ann-Cathrine skrev teksten til tre melodier og Monica Forsberg den fjerde.
Dette ble en stor suksess. Nå fortsetter paret å skrive musikk så blekket spruter. Alle kirke- og forsamlingshus har åpnet sine dører for det sjarmerende artistparet, og turneboken fylles opp. I 2015 gjennomføres en kjempeturne over hele Sverige. Bygdegårder og Folkets Hus står også på planen.

Her er låt med de to;

Ann-Cathrine begynte i sin første danseorkester i 1972. Da var hun så ung at hun måtte fremvise en tillatelse fra myndighetene om at hun var gitt dispensasjon for tilstedeværelse i danselokalet. Hun forteller til DD at det var barnevernsnemnda som utstedte dokumentasjonen.
Det ble sang, musikk og danseopptredener med flere orkestre i årene som fulgte. Ann-Cathrine nevner folkeparkturne med Anna-Lena Löfgren og flere TV – show. Etter TV – programmet «Hallå Sverige» tok det helt av. Melodien «Kärleken» gikk rett hjem i hjertet til det svenske publikummet og toppet Svensktoppen. Sten & Stanley var så begeistret for Ann-Cathrine at en platekontrakt ble inngått. Deretter fulgte studioinnspillinger og gjesteopptredener sammen med Sten & Stanley på store dansegallaer.

Ann-Cathrine kan fortelle at hennes store hit «Kärleken» ble etterfulgt av slagere som «Vänd inte ryggen åt en vän», «Julklockor över vår jord», «Alla stunder», «Gamla vänner», og «Liksom svalorna kommer solen». Karrieren til Ann-Cathrine tok nye høyder etter opptreden i Lördans, Nyttårsgallaer og Cafe Norrköping, og hele tre opptredener i Bingolotto. Kjempeattest å være en av Leif «Loket» Olssons favoritter, selve lokomotivet for svenske danseband. «Allemannseie» ble hun etter en invitasjon fra Lasse Berghagen. Hun fikk være Berghagens premieregjest i det prestisjetunge programmet «Allsång på Skansen». Tungt var det derfor å trappe ned på artistlivet, men helsemessige årsaker i familien krevde det.

Les resten av artikkelen i De Danseglades februarutgave

Fakta Erik Lihm
Født: 18. mai 1949
Bor: Karlstad i Vämlands län
Yrke: Heltidsmusiker
Hovedinstrument: Tangenter
Artistsamarbeid: Vikingarna, Erik Lihms, Kerstin Forslund, Ann-Cathrine Wiklander

Fakta Ann-Cathrine Wiklander
Født: 4. juli 1958
Bor: Sollefteå
Yrke: Spesialsykepleier, Artist
Instrument: Sanger
Artistsamarbeid: Erik Lihm

Sven Erik Vesse

Les også