De Danseglade


Holmsve Lanzarote 2014 (1) Topp

Suksess for Holmsve på Lanzarote

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Dansebandet Holmsve fra Nord-Trøndelag besøkte solskinnsøya Lanzarote siste helg, og det ble suksess!

Det var Nordisk Forening på Lanzarote som hadde invitert nordtrønderne til å spille på foreningens 25-årsdag, og sammen med trekkspilleren Odd Arne Sørensen fra Ingemars spilte de opp til dans under jubileumsmiddagen lørdag og på båtturen søndag.

Det skandinaviske miljøet på Lanzarote fikk storfint besøk siste helg!

Dansebandet Holmsve hadde tatt med seg trekkspilleren Odd Arne Sørensen for å underholde medlemmene av Nordisk Forening på Lanzarote under 25-årsjubileet siste helg, og det ble ei jubelhelg!

Det hele startet allerede fredag da musikerne spilte under den tradisjonelle fredagspilsen, hvor både fastboende og turister hadde møtt opp. Lørdag var det jubileumsmiddag, og dansegulvet ble raskt fullt da Holmsve satte i gang dansemusikken.

Søndag dro over hundre gjester ut på sjøen, og da både «Linedancebølgen» og «En stein neri fjæra» ble spilt var det mange som måtte sette «sjøbein» på dekket da bølgene ble litt for kraftige.

Besøket fristet til gjentakelse, så planene for et nytt trønderbesøk neste år er allerede i gang!
Tekst/foto: Ola Kjeldstad

Her følger en rapport til fra solas øy;

Hola!

For ei fantastisk jubeluke det har vært på solskinnsøya! Vi har riktignok hatt litt regn de siste to dagene, så nå er øya nyvasket og fin…sånn så det ut på Strandpromenaden i Puerto del Carmen i går. Lanzarote Fredag (19)

 

Nordisk Forening fylte 25 år siste helg, og allerede på fredagspilsen på Las Vistas ble standarden satt da Holmsve og Odd Arne Sørensen spilte opp!

Senere på kvelden ble det middag på restauranten Hi-Life på Strandpromenaden i Puerto del Carmen, og bedre mat må du lete lenge etter i byen. Biffen og fisken de serverer er bare SÅ god!

En stor TAKK til innehaver Roy som inviterte musikerne til et sponset måltid, det var raust gjort av han!

Lørdag var det jubileumsmiddag i restauranten på Monumento al Campesino, øyas geografiske midtpunkt.

Etter en lydsjekk tidligere på dagen med musikerne, var det tid for tapas, vin og øl mens lokale musikere underholdt i bakgrunnen:

Så satte vi oss til bords i de fantastiske lokalene på Monumento al Campesino:
To av de som var med på stiftinga av Nordisk Forening 15.november 1989 var Berit og Kristen Ringvold. De ble hedret av foreningas leder Ruth Jusnes.

I løpet av kvelden ble den «nye» Lanzarotevalsen framført, en vals skrevet av Kai Zahl og Kjell Marcussen i 1986. «Valsa de Solanza» var glemt i mange år…men definitivt ikke nå lenger. Her er den, med koret Alegria, Holmsve og Odd Arne Sørensen.

Dansemusikken ble besørget av Holmsve og Odd Arne Sørensen, og dansegulvet var fullt hele kvelden.

En anonym, men meget viktig person på lørdagskvelden var Leo, en engelskmann bosatt på Lanzarote og ekspert på LYD!

Han skaffet lydanlegget til musikerne, og «kjørte» lyd hele kvelden slik at vi kunne synge, danse og holde taler uten problemer. En stor takk til Leo!

Søndag dro vi til sjøs med 110 gjester, musikk og «Princesa Ico», og det ble en uforglemmelig tur!

Litt sjøgang gjorde at dansen ble en kraftprøve! Bjørn Lunde og Liv Jensine Hansen svinger seg i dansen!
Lunsj ble servert om bord, og selvsagt hadde vi bløtkake med foreningas logo på!

Det var gratislotteri om bord, og Geir Myklebust ble den heldige vinner av den nå så berømte selbutrusa:

Geir vant både selbutrusa OG selbukoppen, og senere i uka vant han også selbustrømper på Kjerka! Du må nok flytte til Selbu nå, Geir…

På søndag kveld var våre musikalske gjester invitert på middag på restauranten Tropicana på Strandpromenaden i Puerto del Carmen, og god mat og drikke ble servert. Takk til Longfe og staben hennes for god service til våre gjester!

Mandag inviterte påtroppende leder av Nordisk Forening, Halvor K til fødselsdagsfest, hvor to mystiske magedansere kom for å hedre bursdagsbarnet:

Tirsdag kveld hadde 175 gjester funnet veien til Sjømannskirken for å høre og se trekkspilleren Odd Arne Sørensen, og sjelden har det vært bedre stemning og høyere allsang enn den kvelden. Det var magisk!

Etterpå inviterte presteparet en lettere sliten, men lykkelig trekkspiller Odd Arne på middag; det var godt å runde av kvelden med god mat og gode venner!

Onsdag kveld kom det bortimot 230 gjester på Skandinavisk Dansekveld på Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen, og der spilte Odd Arne Sørensen sammen med de «lokale» musikerne Tor og Ola.

Og det er sjelden det er SÅ fullt på dansegulvet som sist onsdag, og da blir det ganske så hett og svett der oppe på scenen:

Husk at det er ny Skandinavisk Dansekveld neste onsdag, samme tid og samme sted!

En stor TAKK går til ALLE som deltok på jubileumsfeiringa på Lanzarote de siste dagene!

En spesiell takk går til våre støttespillere; restaurantene Hi- Life, Tropicana og Las Vistas, Sjømannskirken på Lanzarote, Hotel Cinco Plazas som stilte hotellrom til disposisjon for gjestene, sjefen min i Low Cost Tours, Stefan som ga meg nødvendige fridager og rimelige busser fra selskapet Amanda Bus, Tor Kristiansen med teknisk hjelp og musikkutstyr, og Ole Kristian Anderssen for lån av leiebil.

Disse viktige medhjelperne stilte opp for oss, og jeg håper at dere som leser dette støtter opp om de som hjalp oss!

Men det har skjedd andre ting på solskinnsøya også:

I oktober kom det 4543 nordmenn på besøk til Lanzarote, og hittil i år har over 26 380 nordmenn vært her. 3264 svensker var her i oktober, 3138 dansker og fra Finland kom det 1390 turister.

Likevel er det flest britiske turister som kommer til Lanzarote!
I år regner en med at 1,1 million briter kommer til øya; ikke så rart når det er hele 108 fly som trafikkerer strekningen Storbritannia – Lanzarote hver uke fordelt på sju flyselskaper.

Lanzarote er nå britenes nest største marked, bare slått av Tenerife.

Bøndene på Lanzarote må nå passe på avlingene sine!

Det er tid for innhøsting av forskjellige vekster på Lanzarote, og i de siste dagene har tyver vært på ferde og rett og slett stjålet hundrevis av kilo med poteter fra flere åkre.

Derfor er politiet i Teguise kommune satt i alarmberedskap, og i følge ordfører Oswaldo Betancort vil spesielt områdene Teseguite, El Mojon og nærliggende jordbruksområder bli overvåket dag og natt.

Bøndene selv er også på utkikk etter mat-tyver, og har opprettet et varslingssystem når ukjente biler nærmer seg gårdene.

Oljeletingen utenfor kysten vår har startet, og motstandere og oljeletere har allerede hatt gått i klinsj ute på havet med personskader.

Den engelske avisa The Guardian hadde forleden en informativ reportasje om lokalbefolkningas motstand mot oljeutvinningen. Les mer HER.

Den norske nettavisa www.canariposten.no følger også den spente situasjonen utenfor kysten vår med daglige oppdateringer.

Denne helga er det julemesse på Sjømannskirken på Lanzarote.

Allerede kl.11:00 i dag fredag åpnes dørene med salg av håndarbeider, lodd- og åresalg, salg av lapskaus, vafler, kaker og kaffe.
Kl. 18:00 i kveld er det festkveld med variert program; blant annet vil koret Alegria synge. Elever fra Høgtun folkehøgskole i Møre og Romsdal deltar også.

Lørdag kl.11:00 er messa i gang igjen, og hva passer vel bedre enn at julegrøten serveres kl.13:00!

Søndag er det gudstjeneste kl.18:00. Sjømannspresten på Tenerife, Jan Brastein forretter.

Tirsdag er det lunsjservering fra kl.12:30, og aktivitetsgruppa møtes onsdag kl.10:30. Torsdag kl.18:00 er det som vanlig hyggekveld. Kristen Ringvold forteller om «Sjømannskirken, en spydspiss for den norske kirke».

Sjømannskirken på Lanzarote finner du ved Hotel Cinco Plazas i Calle Anzuelo, ca 200 meter opp fra Strandpromenaden ved Turistinformasjonen. Tar du taxi sier du bare Hotel Cinco Plazas, por favor…

I morgen lørdag er det klassisk musikk i teateret i Tias.

Det er Banda Sinfónica de Lanzarote, Lanzarotes symfoniorkester som spiller klassiske verk, og konserten starter kl.20:00.

Billetter (10 euro) selges ved inngangen en time før konsertstart.

Tirsdag kveld er det igjen tid for Lanzaquiz!
Dette er en uhøytidelig spørrekonkurranse som arrangeres av Nordisk Forening på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen kl.20:00. Det er ingen påmelding, så det er bare å møte opp. Dani serverer nystekte vafler og nybakte kaker, som hjelper når det er hjernejogg!

Norske Jalle F har i de senere årene vært en ivrig produsent av videoer fra Lanzarote, og har ofte vist sine filmer i Fredagspilsen og ikke minst i den britiske nettavisa Lanzarote Information.

Nettavisa ble nysgjerrig på hvem denne nordmannen er, og gjorde et intervju med Jalle. Intervjuet kan du lese HER.

Som vanlig er det fredagspils på Las Vistas fra kl.19:00.

Forrige gang var vi over 80 gjester der, og er du på øya er det bare å komme en tur! Las Vistas ligger rett over gata C/ Juan Carlos ved bensinstasjonen i Puerto del Carmen.

Inger D, for tida på Lanzarote feirer fødselsdagen sin mandag, og Reidar F, også på Lanzarote fyller år på onsdag. Gratulerer med dagen!

Kommentarer fredagspilsen(at)gmail.com

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Tekst: Ola Kjeldstad

Foto: Anne-Lise Viker, Jostein Seljelid og Halvor Kaasa.

 

Holmsve Lanzarote 2014 (1)
Holmsve Lanzarote 2014 (2)
Lanzarote Fredag (21)
Lanzarote Fredag (19)
Lanzarote Fredag (20)
Lanzarote Fredag (17)
Lanzarote Fredag (18)
Lanzarote Fredag (16)
Lanzarote Fredag (15)
Lanzarote Fredag (14)
Lanzarote Fredag (12)
Lanzarote Fredag (13)
Lanzarote Fredag (11)
Lanzarote Fredag (10)
Lanzarote Fredag (9)
Lanzarote Fredag (8)
Lanzarote Fredag (7)
Lanzarote Fredag (6)
Lanzarote Fredag (5)
Lanzarote Fredag (4)
Lanzarote Fredag (2)

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også