De Danseglade


Steinar_seljord11

Steinar Engelbrektson - Boksen kan være et hjelpemiddel

På forsiden akkurat nå

Ikke alle var like snakkesalige da vi tok opp temaet denne gangen. Bransjen opplever endring i alle ledd. Det selges ikke like mange plater som før, det er hard konkurranse og gjør det teknologien til en enkel løsning å ty til for norske band som går duo?
Denne gangen tar vi opp et temaet musikk på boks, eller utvidet elektronisk bistand på scena. Temaet er i disse tider kanskje ikke så tabubelagt som det var ved elektronikkens inntog i musikkbransjen, men er fortsatt en varm potet for mange, og slettes ikke alle vi henvendte oss til, ville snakke med oss om dette – offentlig. Utvalget av bransjefolkene under er noen av de som ikke hadde noe i mot å ta en prat rundt dette.

Vi lurte på; Er det greit å ta i bruk musikk som er spilt inn på forhånd? Er det «stuerent» som hjelpemiddel for musikerne som reiser rundt for å trigge dansefoten vår i helgene.

Steinar Engelbrektson tyr til playback når han har spillejobber som duo og trio.
– Når jeg tar på meg slike jobber, bruker jeg lydfiler som avspilles på mitt Roland trekkspill for å skape et bedre lydbilde, forteller Steinar. Når vi spiller med fullt band bruker vi ikke playback, men spiller alt «live». Mange band i dansebandmiljøet bruker playback og det er en fin løsning for dei som føler at de trenger litt ekstra trykk ut til publikum. Mange tror vi bruker playback fordi vi ikke har en bassist på scenen. Jeg spiller nemlig bassen på trekkspillet mitt. Egentlig gjør jeg en «hell of a job» når jeg spiller bass,trakterer trekkspill og synger vokal, ler Steinar hjertelig. Musikk på boks som mange kaller det er et kjempeflott hjelpemiddel for meg når eg er ute med mindre konsept, og teknolgien er kommet for å bli. i følge Steinar.

Les om hva PK, Steinar Engelbrektson, Terje Ingemar Larsson, Aage Sogn, Jan Johansen og William Kristoffersen mener om temaet. Alt dette og mye mer finner du i De Danseglades februarnummer.

Her er Steinar med Veit du ka eg føle

Merete Evertsen

Les også