De Danseglade


SONY DSC

Ronny Nilsen band

På forsiden akkurat nå

Tonene strømmet, gjennom stengte dører, men ble brått kuttet, av en årsak et uøvet øre ikke kunne høre. «Nei, en gang til….»
Ronny Nilsen Band har øving, og etter å ha hørt at «noe» var på gang, måtte dette undersøkes nærmere.
Vi tok en prat med bandet, og fått bekreftet at de er et band, og klare for nye utfordringer. For utfordringer tror vi det kan bli. Bandet består nemlig av 4 medlemmer, hvor alle også spiller med andre.
– Blir ikke det vanskelig å få til? lurer vi på, og får et samstemt nei, i retur.
– Dette har vi pratet mye om, og vi vet at dette ikke kommer til å by på noen form for problemer. Det er kun snakk om planlegging og kommunikasjon, sier Ronny. Og resten av gjengen er enig. Bandet er i oppstartsfasen, og mye skal på plass før veien inntas. Her skal det øves inn låter, for gutta vil bli samstemte og trygge på hverandre, innen første spillejobb.

Planer fremover er jo noe vi er nysgjerrige på, og bandet er entydige også her. Vi ønsker å være et band for og til danserne, men vi vil være noe annet enn et tradisjonelt danseband. Coverlåtene våre er en blanding av noe «alle» har og noe som «ingen» har, svarer Ronny, som kjenner nervene begynner å røre på seg, når han tenker på at det snart er releasekonsert og premierekonsert på samme kveld. Og hvordan ligger det egentlig ann? Det er jo et tøft marked der ute, hvorfor går dere inn på dette?
– Vi har stor tro på bandet og låtene, og vi ønsker å bidra til et variert tilbud innen dansemusikk i Norge. Vi har noen fastsatte jobber og er i god dialog med flere, og alle tilbakemeldinger tyder på at vi har en sjanse, svarer Arne, som virkelig ser frem til å komme i gang for fullt. Da alle har sine sideprosjekter, er det ikke ønske om å fylle hver helg, eller hvert øyeblikk med spillejobber.

Målet er å ha noen litt fordelt igjennom årene.
Hemmeligheter er alltid gøy å få vite, hva er det vi ikke vet om dere? Ronny tenker seg om, og gliser: At jeg startet med å spille trommer. Bror min, Tommy, spilte gitar og bandet hans på den tiden, trengte trommeslager. Jeg trodde jeg gjorde en god jobb i «kjøkkenavdelingen», helt til Tommy kommenterte at rockelåta med godt tempo, hørtes ut som Celine Dions mest kjente ballade innen vi var ferdige. Da var det brått slutt på slagverk karrieren min, og bassen ble «mitt» instrument. Riktignok spiller jeg også litt andre instrumenter, som munnspill, ukulele, kassegitar, tinnfløyte og mandolin, men jeg føler meg mest bekvem med bassen.

Erfaringene er brede i gruppa, her er det musikere som har lang fartstid i bransjen, men som også har prøvd seg på andre prosjekter. Revy oppsetning er en av dem. Temaet var Mamma Mia fra Abba og dette ble gjennomført med fulle hus.

Ronny Nilsen er fra tidligere kjent fra Pegasus, hvor de vant Spellemannsprisen 2012 og Gullskoen for Årets tekstforfatter i 2014. Brødrene Nilsen valgte tidligere i år å følge sine ungdomsdrømmer, og har nå realisert sine egne prosjekter.

Ronny gir ut sitt andre solo-album i disse dager, og det tredje er allerede planlagt.
– Jeg satte meg et mål, sier Ronny, at om jeg solgte et visst antall cd`er kun gjennom facebook og spillejobber, så skulle jeg gi ut et album til. Målet er nådd med god margin, så det blir spennende å se om også det andre albumet når opp. Cd salget stuper, så jeg tror ikke det er lenge før vi ikke ser cd`er i butikkene lengre. Noen år er det nok igjen, men generasjonen under oss, vet knapt hva en cd er, dessuten er vinyl blitt mer populært igjen. Ronny ser litt tankefull ut før han legger til at han er utrolig takknemlig for at han har fått muligheten til å gi ut sine to album.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også