De Danseglade


PK og Dansefolket 017

PK - med musikk på boks sparer vi lønninger

På forsiden akkurat nå

Om temaet denne gangen er tabubelagt eller ikke, mange ville ikke stille opp med svar ihvertfall. Det er et faktum at musikkbransjen er i endring i alle ledd. Det selges ikke like mange plater som før, det er hard konkurranse og gjør det teknologien til en enkel løsning å ty til for norske band som går duo?
Denne gangen tar vi opp et temaet musikk på boks, eller utvidet elektronisk bistand på scena. Temaet er i disse tider kanskje ikke så tabubelagt som det var ved elektronikkens inntog i musikkbransjen, men er fortsatt en varm potet for mange, og slettes ikke alle vi henvendte oss til, ville snakke med oss om dette – offentlig. Utvalget av bransjefolkene under er noen av de som ikke hadde noe i mot å ta en prat rundt dette.

Vi lurte på; Er det greit å ta i bruk musikk som er spilt inn på forhånd? Er det «stuerent» som hjelpemiddel for musikerne som reiser rundt for å trigge dansefoten vår i helgene.

PK
– Teknologien gjør alt mye enklere, og lydbildet blir mye bedre. Alle i et band skal ha lønn, og ved å bruke noen komponenter på boks, kan man få kuttet lønnsutgifter. Det er mine låter. Det er jeg som har laget dem, og derfor kan jeg gjøre som jeg vil med dem. Så lenge publikum bor som de bor i Norge og får anledning til å høre låtene artisten PK har laget, så spiller det ingen rolle på hvilken måte dette blir levert. Slik sett er det jo en stor fordel å ha laget materialet selv. Det er ikke mulig å drive et 7-mannorkester lengre. Ingenting er mer verdifult for en musiker, enn å spille for sitt publikum. Da gjør vi det vi må, avslutter PK.

Les om hva PK, Steinar Engelbrektson, Terje Ingemar Larsson, Aage Sogn, Jan Johansen og William Kristoffersen mener om temaet. Alt dette og mye mer finner du i De Danseglades februarnummer.

Her er PK med en av sine klassikere – Livet lar skjebna få rå

Merete Evertsen

Les også