De Danseglade


Anne-WEB-2014-8

Økonomisk perspektiv

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

En utfordring Anne Nørdsti ikke har tatt stilling til, er økonomi.  Med færre spillejobber, blir det mindre inntekt.

– Det er en utfordring som jeg ikke har tatt stilling til enda. Alle som driver eget firma vet at det koster. En stor utgiftspost er selvfølgelig bussen. Den koster omtrent like mye om den står rolig. Og med færre jobber, blir det mindre inntekt. Det er sju i bandet som skal lønnes, og bookinga skal også ha sitt. Men jeg er åpen for å supplere med andre ting – fortsatt som artist. Jeg synger innimellom i begravelser og på andre arrangement, noe jeg trives godt med.

– Så har du den debatten som har vært, med dyr musikk. Klart det er vanskelig. Selv om jeg ikke har lyst til å uttale meg i diskusjonen om honorarer, har jeg lyst til å påpeke at alt blir dyrere. Dette er i tråd med at lønninger også øker. Det er en samfunnsutvikling og det er viktig å se sammenhengen her. Det blir dyrere for arrangører å arrangere, dyrere for musikere å reise ut, og dermed må billettene også fordyres for at det skal være forsvarlig å arrangere. Det er ikke lett for «mannen i gata» å se det helhetlige bildet. Det er mye merutgifter og arbeid som ligger bak det å være på veien. Tror ikke det finnes så mange musikere som er millionærer! Man bør heller fokusere på hva det å gå ut medfører av positivitet i livet. Det er sosialt, det er helsemessige gevinster og en vitamininnsprøytning for de fleste, i en ellers stressende hverdag.  Og jeg våger og tro, at de fleste har råd, om interessen virkelig er der.

Foto: Arnfinn Borge 

Les mer om Annes nye liv i De Danseglades septemberutgave. Der kan du også se hele teksten til låta «Velkommen til livet» som Anne skrev til sønnen Kristian.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også