De Danseglade


Nordans WEB

Nordans på veien igjen

På forsiden akkurat nå

Bandet Nordans ble nærmest til ved en tilfeldighet forteller Frank til DD. Hjemme i hans lydstudio dukket det opp god-låter, og bassist Lars Erik Fisknes syns dette var så stilriktig og fint at han hadde lyst å dra i gang band sammen med Frank.
– Jeg hadde da, som nå, veldig mye å gjøre, så jeg satte en del kriterier for å sette i gang med noe seriøst og tidkrevende. Vi skulle lage en skikkelig demo, få Erik Forfod til å spille låtene våre i sitt program, vi skulle ha platekontrakt og være med i Årets dansebandmelodi. I løpet av kort tid ble alle kriteriene innfridd og vi kunne gi full gass. Vi fikk platekontrakt hos Audun Tylden og vi følte oss godt hjemme hos gjengen på Tylden & co. Det store gjennombruddet kom da vi som nyetablert danseband greide å kapre andreplassen i Årets dansebandmelodi som gikk direkte på NRK 1. Dette var i 2005 og det ble et forrykende år for oss. Vi fikk tilbud om festivaljobber, dansegalla og cruise.
– Det var utrolig spennende for oss. Problemet var at vi ikke hadde begynt å øve enda på den tiden. Vi hadde jo bare spilt inn noen få låter i studio. Vi fikk fart på øvingen og leide oss inn på en gård i Sparbu, der vi spilte og moret oss i ukevis. Vår første offisielle spillejobb var på Finnanger brygge på Otterøy utenfor Namsos. Det ble en suksess og sommeren ble fylt med spillejobber, radio-og TV-opptredener.
Frank ScottEtter flere år på veien og fire album bestemte bandet seg i 2010 for å ta en pause, men Frank har slettes ikke ligget på latsiden. Tvert imot, han har vært i skrivemodus og resultatet av dette er nå å se med nye-Nordans.
– Jeg måtte ha en pause fra Nordans i 2010 på grunn av personlige utfordringer. Samtidig eskalerte mitt virke som pianoentertainer, så det ble for mye å holde styr på. Nå i 2014 har jeg ryddet opp i agendaen min og føler meg klar til å satse på Nordans igjen.
– Denne gangen stiller vi som duo. Det er jeg og Robert Hofstad som er Nordans i dag. Robert var med på oppbyggingen av bandet og spilte på de to første platene, «Syvers Lørdagsdans» og «Månelyse Netter»
Frank bedyrer at musikken vil bli den samme, med noen nye små vrier.
– Musikkstilen er nok den samme, men vi satser nå mere på humor og selvironi i tekstene enn før. Samtidig har vi også noen sanger med litt mere seriøst innhold. Jeg syns det er viktig at tekstene har en god fortelling og substans.

Lidenskap for musikk
Frank Scott er lidenskapelig opptatt av musikk, og får dyrket sin interesse både i jobb og fritidssammenheng.
– I dag er jeg fremdeles hardt arbeidende med musikk som hovedingrediens i alle mine foretak. Min største lidenskap er blues og classic rock. Jeg jobber som musikklærer på Skogn Folkehøgskole og får dyrket mine interesser der. Jeg er så heldig at jeg får reise til New Orleans, Memphis, Nashville og Chicago hvert eneste år igjennom jobben. Jeg er også veldig glad i å jobbe med dansebandmusikk. Spesielt hvis jeg kan få bruke musikken til å fortelle morsomme historier eller skrive om noe som opptar meg i hverdagen. Jeg har mitt eget lydstudio i kjelleren der jeg bor. Der skriver jeg musikk og produserer for meg selv og andre.

2014
Dansebandbransjen har vært etter manges mening litt på nedadgående kurve den siste tiden. Hvordan syns du det er å komme inn igjen i bransjen på denne tiden? Er det en problemstilling du har tatt høyde for?
-Vi har prøvd å tenke litt over hva som forventes av oss og hva som er ytterst nødvendig for å gjennomføre en vellykket kveld for oss selv, arrangøren og publikum. Vi lar musikken stå i høysetet og benytter oss av utstyr som gjør det mulig å være bare to. Samtidig har vi lyd og lysutstyr som er av høyeste kvalitet, men ikke mere enn nødvendig for at publikum skal få en fin opplevelse. Slik kan vi forholde oss til en pris som er tilfredsstillende for både artist og arrangør. Men når det er sagt, så håper jeg inderlig ikke at alle band i Norge reduseres til duo. Vi behøver dette formatet også, men for oss var det helt riktig å gjøre det slik akkurat nå.
– Både jeg og Robert har mye å gjøre og er i dag ikke økonomisk avhengig av Nordans alene. Dette gjør at vi kan senke skuldrene og gjøre dette fordi vi syns det er morsomt. Vi ønsker selvfølgelig å spille så mye som mulig, men det å jobbe i studio, lage plate og musikkvideoer er en like viktig del av det å jobbe med Nordans.
Nordans er i disse dager i full gang med å ferdigstille sitt femte album, som har fått tittelen «2014», enkelt og greit som Frank sier for å markere 10 års jubileum for bandet.
– Plata vil bli en kombinasjon mellom en nyutgivelse og en «best of». Det blir 8 helt nye sanger og 8 av de beste sangene som tidligere er utgitt. Vi ønsker at publikum skal være med å bestemme litt av hvilke låter som skal være med, så vi ber folk om å uttale seg på vår Facebook-side. Der finnes også noen av sangene, sier Frank til DD.
Vi i DD ønsker Nordans lykke til, og håper enda flere «gamle travere» kommer til scena igjen. (Foto: Tor J. Friberg)

 
Her er Syvers lørdagsdans, som vel er den største hitten til Nordans

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også