De Danseglade


Anne WEB 2014 nye (2)

Mamma og sånn

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Anne Nørdsti har blitt mamma og livet endret seg for to år siden. Vi vet jo at hun tidligere både har jobba i barnehage og skole og er utdanna lærer og pedagog. Hvordan er det med teori og praksis når det gjelder barneoppdragelse?

– En og samme ting – helt likt. Han følger boka rett og slett, sier Anne og ler. Nei jeg tuller bare. Teori er noe, og praksis gjerne noe annet. I tillegg har en lærer eller pedagog fordelen av å stå utafor, og det er lettere. Når man har situasjonen helt inn på livet som mamma, er det flere faktorer som spiller inn.

– Men det grunnleggende er likt – masse kjærlighet, slik at ungen føler seg trygg og har det bra, samtidig som man setter grenser.

– Jeg holder akkurat på med tilvenning i barnehagen, og det er med en liten klump i halsen at han blir «stor gutt». En ny epoke. Men vi har godt av det begge to, og foreløpig er det bare tre dager i uken. Jeg har tross alt vært veldig privilegert de siste to åra. Jeg har vært masse hjemme og har kost meg veldig med det.

Dansebanddronninga er for lengst ute på veien igjen, men i et litt lavere tempo enn før;

– Kristian var med det første året, mens jeg amma og han fortsatt var rolig. Nå er han hjemme, mens mamma er ute på spilling, men det er klart det er begrensa hvor mange helger jeg vil være borte fra han skjønne fyren der, så ambisjonen er kanskje å spille rundt halvparten så mange jobber som før, et par helger i måneden, samt litt ekstra på sommeren.

Foto: Arnfinn Borge 

Les mer om Annes nye liv i De Danseglades september utgave. Der kan du også se hele teksten til låta «Velkommen til livet» som Anne skrev til sønnen Kristian.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også