De Danseglade


SONY DSC

Kongen av Grönlandsparken

På forsiden akkurat nå

Det er snart klart for årets største dansebandarrangement – Dansbandsveckan i Malung. For mange er Tur-Åke Lindkvist (58) det store trekkplasteret i Grönlandsparken i Malung. Under hele Dansbandsveckan er Tur-Åke på plass på scenen fra kl. 12 til 17, og han er midtpunktet for det som skjer på scenen. Folket og artistene elsker denne «gubben» som leder underholdningen på en folkelig og svært humoristisk måte. Han har utvilsomt blitt «Konungen av Grönlandsparken» under Dansbandsveckan. Hvem er så denne mannen, som uansett vær og vind, har blitt hovedtrekkplasteret for tusener av mennesker?
DD har stilt Tur-Åke noen raske spørsmål for å lære ham bedre å kjenne.

Hvor stort er Dansbandsveckan for deg?
– Den er størst av alt. Den har vokst seg bare større og større. De planleggerne som anla Grönlandsparken hadde nok ikke tatt i betraktning Dansbandsveckan. Da hadde nok parken blitt langt større.
Hvor mange publikummere har dere samlet på en gang i denne parken?
– Jeg har vært ansvarlig for underholdningen i 15 år og flest publikummere var det nok når Larz Kristerz vant Dansbandskampen. Da var det over 7000 inne i parken.
Er det plass til alle foran scenen?

Folkets røst i Malung om Tur-Åke
«Underbar underholdning! Nästan alla dansband försöker showa lite och nogra av dem går överstyr så att man har ont i magen när man lämnar platsen… men längtan att komma åter dan därpå! Inte klokt hur han bär sig at men… alla, älskar Tur-Åke»
«Tur-Åke dansar, sjunger, showar och spelar teater som ingen ann. Klär på sig och klär av sig, på och utanför scen..utan at nogon någonsinn har klagat över det! Och mysig är han och omtänksam».

Les resten av saken i De Danseglades juninummer

Sven Erik Vesse

Les også