De Danseglade


Klart for Vassfardansen

Klart for Vassfardansen

På forsiden akkurat nå

Til helga er det klart for en ny storsatsing på Flå, med formannskap og ordfører i spissen, for en mulig ny tradisjon i Hallingdal.
Bjørner, ny vei, flerbrukshall og dansefest, er en kort oppsummering om Flå, tettstedet som ligger i porten av Hallingdal på vei vestover. Drøye tusen innbyggere til tross, her finner du stort kjøpesenter, flott bjørnepark, og nå er en større flerbrukshall som er under oppføring.
Mye av dette hadde nok ikke vært en realitet, hadde det ikke vært for kommunens velgjører Olav Thon, ifølge Flås ordfører Tor Egil Buøen.

– Vi har i mange år arbeidet med å få bygd en flerbrukshall i Flå, noe som er et stort løft for en så liten kommune, men takket være lokale bidragsytere, stor dugnadsinnsats og ikke minst Olav Thon, har hallen nå blitt en realitet.

– Den 6. juni åpner den nye vegen mellom Sokna og Ørgenvika. Dette reduserer reisetida mellom Hallingdal og Oslo med 25 min. Et stort prosjekt som det har blitt jobba for å få til i over 70 år.

Og omtrent samtidig med at veien åpner, har dere tenkt å markere skikkelig med en dansefest?

– Ja, det blir lagt opp til stort marked på Bjørneparken kjøpesenter i hele Pinsen, med kulturprogram i amfiet i Bjørneparken fredag ettermiddag, og dansegalla i flerbrukshallen fredag og lørdag kveld. Der har vi vært så heldige å få kjente og dyktige danseband som 50- års jubilantene Ole Ivars, Jannez, Titanix og Dænsebændet.
Dette synes vi er stas.

Ser du på dette som starten på en ny tradisjon?
– Jeg ser ikke bort fra det. Det har vært en lang prosess med flerbrukshallen, og det har vært noe av gjennomgangsmelodien at hallen skal brukes til andre ting enn håndball, blant annet dansegalla. Og blir Pinsen vellykka med mye folk, ser vi ikke bort fra at det kan bli en tradisjon.

Ordførern i bygda skryter ikke på seg danseferdigheter, men har absolutt et forhold til dansefester på lokalet.
– Danseferdighetene er sånn middels vil jeg tro, men jeg er ikke redd for å drite meg ut, og da gjør man gjerne maks ut av det en kan.

Flå er et eksempel på ei bygd, som med litt drahjelp, faktisk får det til. Bjørneparken har årlig rundt 70000 besøkende, og målsettingen er at dette tallet dobles. Senter og hotell er også godt besøkt, og nå gjenstår det å se om Vassfardansen i Pinsen (6. og 7. juni) også er liv laga – vi ønsker dansefolket hjertelig velkommen, avslutter en optimistisk ordfører til De Danseglade.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også