De Danseglade


Kjetil Nordfjeld (2)

Kjetil Nordfjeld: Bransjen må samarbeide bedre

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Selvsagt skal man ha betalt når man trekker folk, mener Kjetil Nordfjeld. Musikkbransjen er i endring i alle ledd. Det selges ikke like mange plater som før, det er hard konkurranse og teknologien har gjort studioarbeid til en lek sammenlignet med «gamle dager». DD har flere ganger på lederplass tatt opp temaer knyttet til hvorfor vi opplever en slik dipp i bransjen om dagen. Mange arrangører sliter og jobbene for norske danseband har blitt færre. Er det sjangeren som ikke klarer å holde tritt med tida, eller priser norske band seg så høyt at marginene for arrangørene blir ulevelige? Er svenske band redningen for norske arrangører? Kanskje kostnadsnivået til norske band er for høyt? Spørsmålene og problemstillingene er sammensatte og ofte kompliserte.
De Danseglade har kontaktet et knippe musikere fra det som hevdes å ha blitt en nedadgående dansebandbransje. Det er ikke like lett som før å bli booket til en spillejobb, der arrangører sliter, og publikum svikter. Er det noe bransjen kan gjøre annerledes for å få bransjen på rett spor igjen?

Vi har denne gangen tatt en prat med Kjetil Nordfjeld om saken
– Bransjen har alltid vært i endring. Det begynte med samfunnshus, så ville folk på pub, og så ble det gallaer, ramser Kjetil opp. Jeg tror ikke det som skjer nå, er så spesielt. Det slår meg at i et nedadgående marked som vi opplever nå, må alle samarbeide om å beholde arrangørene. Det er viktig at de tjener penger slik at de ikke blir tvunget til å legge ned. Selvfølgelig skal man ha betalt når man trekker mange folk, men honoraret har ligget for tett opp til hva arrangementet har tålt. Også arrangører må samarbeide seg imellom.

– Ja, avslutter Kjetil. Vi må jobbe sammen, artistene, managementet og arrangørene for å kunne skape en endring i markedet.

Les hva Hans Olav Trøen, PK Støbakk, Steinar Engelbrektson. Aage Sogn og Kjetil Nordfjeld mener om temaet i november utgaven av De Danseglade

 

DD1305 cover
Les hva Hans Olav Trøen, PK Støbakk, Steinar Engelbrektson. Aage Sogn og Kjetil Nordfjeld mener om temaet i november utgaven av De Danseglade

Merete Evertsen

Les også