De Danseglade


Sel 2013 dag 2 AB Arctic Band Jan Johansen

Jan Johansen – vi kutta boksen

På forsiden akkurat nå

Er det en unskyldning at musikkbransjen er i endring i alle ledd? Det selges ikke like mange plater som før, det er hard konkurranse og gjør det teknologien til en enkel løsning å ty til for norske band som går duo?
Denne gangen tar vi opp et temaet musikk på boks, eller utvidet elektronisk bistand på scena. Temaet er i disse tider kanskje ikke så tabubelagt som det var ved elektronikkens inntog i musikkbransjen, men er fortsatt en varm potet for mange, og slettes ikke alle vi henvendte oss til, ville snakke med oss om dette – offentlig. Utvalget av bransjefolkene under er noen av de som ikke hadde noe i mot å ta en prat rundt dette.

Vi lurte på; Er det greit å ta i bruk musikk som er spilt inn på forhånd? Er det «stuerent» som hjelpemiddel for musikerne som reiser rundt for å trigge dansefoten vår i helgene.

Jan Johansen i Artic Band
– Ikke misforstå meg, jeg har absolutt ingenting imot musikk på boks, men vi i Artic Band har kuttet det ut fordi vi ikke ble komfortable med det. Vi trives best med å være hundre prosent live. Det behøver slett ikke å være det samme for andre. Så egentlig er det hverken rett eller galt, uansett hva man velger å gjøre. Hva andre gjør, om så det er å holde en konsert på mimestadiet, så spiller det overhodet ingen rolle så lenge publikum er fornøyd. Jeg ser ikke noe negativt i det. Det er jo uansett spillegleden som ligger i bunnen her. Vi går på en scene fordi det er morsomt og fordi vi ønsker å glede publikum, og det samme gjelder sannsynligvis for alle andre band.

Les om hva PK, Steinar Engelbrektson, Terje Ingemar Larsson, Aage Sogn, Jan Johansen og William Kristoffersen mener om temaet. Alt dette og mye mer finner du i De Danseglades februarnummer.

Her er Arctic Band med låta Glitter og glamour

Merete Evertsen

Les også