De Danseglade


Rune Rudberg WEB 2014 (3)

I toppen av norsk dansebandbransje

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Da bandet bestemte seg for å satse for fullt la de en 10 års plan, der målet på de første fem var å etablere seg i toppen av norsk dansebandbransje.
– Dette har vi nå klart på to år, så nå må vi sette nye mål, sier Rune og ler.  Vi er veldig fornøyde alle sammen med hvordan ting har utviklet seg, så nå er det helt opp til oss selv hvor veien videre går. Vi kommer til å spelle å ha det moro så lenge helsa holder.

Dansebandbransjen har de siste årene vært preget av færre arrangører, mindre platesalg og færre folk på arrangementene.
– Problemet blir når de samme dansebandene spiller over alt, da får man fort en overeksponering, sier Rune. Vi har prøvd å være bevisste på dette, slik at vi ikke går oss selv i næringa. Jeg syns det virker som om bransjen kan være litt på vei oppover igjen, vi ser jo f.eks at festivalene i Seljord og Sel har hatt veldig gode besøkstall i sommer.

Rune Rudberg Band består av:
Rune Rudberg – vokal
Egil Brattås – gitar
Tor Brasetvik – bass
Ketil Fog – trommer
Bjørn Teig – tangenter

Les mer i september utgaven av De Danseglade

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også