De Danseglade


140215 Storefjell Vestnorge Ole Ivars KJ (12)

Hvem er Ole Ivars?

På forsiden akkurat nå

Mye er sagt om Valdres, kulturen og folket, men at det er gode tradisjoner for dans og dansefester, er det ingen tvil om. Nåværende hotelldirektør på Quality Fagernes hotell, fikk et spennende møte med norsk dansebandkultur, og tråkket vel på mange måter rett i dansebandsalaten, hvem var nå Ole Ivars?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAHotelldirektør Martijn Scherpbier forteller at hotellet satser på voksen ungdom.
– Dette er et relativt begrep, men vi har definert det som de som ønsker å ha det hyggelig sammen, med god mat og god dansemusikk.
– I august og september har vi flere ting på plakaten. Lørdag 30. august er det duket for begge deler. Da feirer «Band of the 60’s» 35 års dag for bandet som er oppvokst på hotellet. Første jobb for Band of the 60’s på Fagernes hotell var 1979. Kjetil, Ola, Knut og Terje fra Valdres tok opp arven fra de glade sekstiårene sammen med en Halling. Denne musikken spiller bandet fortsatt, og kanskje bedre enn noen gang før. (Det er ikke all gammel vin som blir til eddik).

Hvem er Ole Ivars
Men det er ikke bare bare å komme inn i norsk dansekultur slik med en gang, det fikk hotelldirektørn erfare i vår, da Ole Ivars’ management ringte for å høre om Ole Ivars på plakaten kunne friste.
– Jeg som hollansk hotelldirektør med veldig lite kunnskap om norske danseband var dum nok til å spørre om hvem han var og hva han gjorde.
Da ble det veldig stille i telefonen, det hadde han aldri opplevd før, at en potensiell kunde ikke engang hadde hørt om Ole Ivars. Men samtalen endte med at vi gjorde en deal, og kvelden i mars med Ole Ivars ble en suksess, med 270 besøkende.

Seljord 2013 AS Pia Pihlgren (3)
Pia Pihlgren spiller på Fagernes i september, sammen med Vestnorge. Foto: Asle Strand

Uansett, Martijn er positiv til å foredle norsk dansebandkultur, og duker for gjentagelse av suksessen, i slutten av september med Pia Pihlgrens og Vestnorge, og lover videre satsing om dansefolket kjenner sin besøkelsestid, i Valdres og regionen rundt.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også