De Danseglade


Erica Sjostrom (4)

Historien Erica Sjöström

På forsiden akkurat nå

Nabolandet kan kvittere for danseband og dansebandartister som drar det langt. I noen tilfelle også en del lengre enn hva vi er vant til her på berget.
Erica Sjöström er en som har tatt det hele langt. Bare les videre og døm selv.

Erica Sjöström er født den 30 juni i Tierp i Uppland og begynte i dansbandet Drifters i 1999.

Allerede i 1992 begynte hun som sangerinne i dansbandet Manges orkester fra Tierp. Manges orkester var med i den svenske dansbandmesterskapen den gangen i 1994 og 1996 og kom da til finalen.
Erica vant allerede i 1999 i «Sangmicken» i Ekebo og hun har fått fem Guldklaver i Malung som «Årets Sangerine» og «Årets blåsare» og har også mottatt Guldklaven sammen med gutta i Drifters for «Årets dansband» og «Årets låt».
I 2010 kunne vi høre henne i en duett med Scott i en coverlåt på «In a Moment like this» som var Danmarks bidrag den gangen til Eurovision Song Contest. Låta finner man på Scotts album «Vi gør det igjen».

Erica har studert musikk ved Bollnes FKSK på musikklinen fra 1986 til 1988, etter det gikk hun på musikkhøyskolen i Piteå i fire år og tok eksamen der i 1992. Hun fikk med en gang etter at hun var ferdig med å studere jobb som musikklærer ved kulturskolen i Søderhavn i to år fra 1992 ti 1994.
Hun har også medvirket i musikalen «I hetaste laget» på Cirkus i Stocholm 1994/1996 der hun spilte rollen Emmely i damorkesteret. I denne musikalen var det flere kjente med som Bjørn Skifs, John Ulvesson, Rigina Lund og Lena Bernhardsson med flere. Denne musikalen gikk den gangen for fulle hus i to år.

I 1997 var Erica showartist på Wallmanns Salonger i Stockholm.
Hun har også lånt ut sin stemme til «After Darks» som er jubeleumshowet på Børsen der Erica og Carola Häggqvist i 1997, og 1997 var hun med og konkurrerte i Pernilla Wahlgrens program «Scenen er din» i Kanal 5, der hun fremførte hun «Speak Softly», love temaet fra Gudfaderen. Hun gikk der til finalen og det ble en fin andre plass. I 1994 til 1999 spilte hun tenorsaxafon i kvartetten «Saxette» som den gang bestod av bare jenter som spilte rundt omkring på jazzklubber, kirker, konserter og også som gatemusikanter.

Hun har også medvirket som sangsolist på «Kalle Blomkvist & Rasmus» skiva, og musikken var skrevet av Peter og Nanne Grøwall, og den låten kom også med på platen «Most Wanted Astrid».
Sammen med Drifters som hun begynte i 1999 har hun hatt tre plasseringer på Svensktoppen med følgende låter «Kärleken rår ingen på», «Kom hem» og «Om du vil ha mig».
I 2000 var Drifters med i Tv 4 konkurransen Dansbandlåten med låten «Kom hem» og «Sov i min säng».

Erica har arrangert talentkonkurransen «4 Fun Star» fire år på rad i Tierp sammen med Camilla Werme og Berit Tressman.

I 2004 slapp Drifters med Erica i spissen, albumet «Treum dich zu mir» i Tyskland (I Tyskland går Drifters under navnet «Midtsommar») samme året er «Midtsommar» med i flere store tv-show i Tyskland og i 2007 kom det neste albumet ut med tittelen «Ein Lied fur die Liebe». Også denne gangen er «Midtsommar med i flere Tv-show, og i 2008 ligger bandet på første plass på slagerlisten i Tyskland over de mest spilte låtene i Tyskland med låten «Alles Was ich Tu» (Alt som jeg gjør).
Erica har også spilt inn flere duetter blant annet med Olle Jønsson i Lasse Stefanz, Magnus Beklund, Henrik Strømberg i Scotts, Joakim Eklund i Kindbergs, Kjelle Danielsson i Jannez, Donald Laitila i Donnez, Scandinavia, Blue Hawaii fra Danmark. Og den siste duetten er med Andreas i Sannex med en svensk versjon av ”Calm after the storm” som er Hollands bidrag i Eurovisjon i 2014. Drifters med Erica har også blitt valgt til å spille inn tittellåta ”När du var her” til tv serien ”Møbelhandlerens dotter” som Jacob Eklund og Rolf Lassgård har hovedrollene i. Låten ble kåret til årets låt i Guldklaven.

2009 medvirket også Erica som Side Kick sammen med Thomas Deutgen og ”Babsen” i direktesendt P4 under Gulklaven gallaen fra Malung, og samme året var hun også programleder for Allsang på Olins Park i Skara der blant annet Nanne Grønwall, Johan Palm, Zekes og Timotej var artister.
Erica og Drifters har fått Gullplate i 2009 for albumet ”Tycker om dig”
Erica og Drifters har også medvirket i dokumentar serien ”Dansband Brudar” i TV4+, hvor serien presenterer hverdagen til en dansbandmusiker både som privat og bak kulissene, og de ses ofte i direkte sendt TV, blant annet i 2010 i ”Alla verdens barn gallaen” i SVT som også hadde med seg artister som Jill Johnson, Oruo, Marlena, Emman, Eric Saade og EMD med flere.
I 2011 sender Erica en egen radioprogram serie på P4 – Sveriges Radio Skaraborg i hele 10 uker. Programmet hette ”Erica Dansparty”.

Erica er også med i ”Så skal det låta” sammen med Casper Jarnebrink fra Arvingarna og motspillerne da var Meissa Williams fra Zlips og Peter Larsson fra Larz-Kristers. Drifters har også medvirket på dokumentaren ”På veg til Malung” i SVT 1.
Under den tid så hadde hun også 3 måneder mammapermisjon, og startet da også på en turne etter det som ble kalt ”Baby on Tour” med sønnen Jamie og samboer Linus i en stor husbil sammen med resten av gutta i Drifters.
I 2013 var Erica med i Sidekick og fredagsprofil i en direktsending ”Fredagsmorgen” P4 på RadionSkaraborg i 5 uker og i 2012 ble de nominert til årets Dansbandpris som danbandsiden.com hadde og de vant prisen.

Erica er musikklærer og stemmecoach i tillegg til vokalist i Drifters.

Erica og Drifters
1999. Erica begynner som vokalist i Drifters
2000. Den første cd-singelen med Erica som vokalist sammen med Drifters kommer ut.
2001. Vinner Erica Guldklaven som årets Blåsare og dette året hadde Drifters låten ”Om du vill ha mig” hel 10 uker på svensktoppen.
2002. Drifters feirer 40 år som band med stort fest i Lidkøpingparken.
2003. Erica vinner Guldklaven som årets sangerine, og Drifters er med i mange Tv show i Tyskland og albumet ”Midtsommar spelas inn på tysk og utgis i Tyskland, Østerike og Sveits.
2004. Drifters vinner Guldklaven for Årets Dansband.
2006. Drifters vinner Guldklaven for Årets låt med låten ”När du var her”
2007. Drifters fyller 45 år, og ny cd med tittelen ”Et liv med deg” som de også bli nominert til Gull for.
2008. Slipper albumet nr.2 i Tyskland med tittel ”Ein Lied fur die Liebe”, og Erica vinner sin andre Guldklaven som Årets Sangerine i Malung. En ny cd med tittelen ”Tycker om dig” kommer ut.
2009. Erica leder Guldklaven sammen med Thomas Deutgen. Og under Dansbandveckan får Drifters sin Guldplate for albumet ”Tycker om dig”.
2010. Drifters utgir albumet ”Stanna hos mig” og Erica nomineres til Årets sangerinne i Guldklaven.
2011. Albumet ”Hoppas på det beste utkommer.
2012. Vinner Årets blåsare i Guldsladden. Medvirker på Fangene på slottet på Tv3, og vinner dansbandpriset som dansbandsiden.com er arrangør for.
2013. Albumet ”Jukebox” kommer ut.
2014. I studio med Andreas fra Sannex for innspilling av svensk versjon av Hollands bidrag til eurovisjon 2014 med låten”Calm after the Storm”.

Nå i november utgir Drifters et nytt album, og de er også nominert til Guldsladden i 2014.

Erica Sjostrom (1)
Erica Sjostrom (2)
Erica Sjostrom (3)
Erica Sjostrom (4)
Erica Sjostrom (5)
Erica Sjostrom (6)
Erica Sjostrom (7)
Erica Sjostrom (8)
SONY DSC
Erica Sjostrom (10)
Erica Sjostrom (11)
Erica Sjostrom (12)

Arnfinn Borge

Arnfinn Borge skrev for De Danseglade siden 2011 og frem til mars 2018. Han døde 18. mai, et stort tap for familien og de nærmeste, alle i bransjen generelt, og for De danseglade spesielt. Han elsket foto, danseband og dansbar musikk, og likte å danse. Arnfinns saker på dd.no lever videre, så gjør minnene. Takk for alt - hilsen redaksjonen i DD

Les også