De Danseglade


Vagabond (1)

Gutta som hadde det meste

På forsiden akkurat nå

Tidligere i vinter ble det kjent at bandet Vagabond ble lagt på is. I praksis, for mange arrangører var realiteten at Vagabond gav seg, siden de sa opp alle inngåtte kontrakter og avtaler. Vagabonds siste tilskudd, Eirik Johansen toppet sist sommer besetningen, men ga seg et halvår etter, Vagaond var annereledes enn han hadde trodd.

Vagabond har bestått av folk som har vært i dansebandbransjen lenge og som kjenner både miljøet, og ikke minst genren godt. En genre som de også tok mål av seg til å utfordre ved å tenke nytt. At bandet var et friskt pust er en understatement, og kanskje nettopp derfor, i kombinasjon med godtinnsalg, har bandet hatt langt flere jobber rundt om enn de fleste andre.

Vagabond har også en meritt liste mange kan misunne dem, TV opptredener og Spellemann, i tillegg til en god ordrereserve av spillejobber fremover. Og så er det bom stopp, nærmest over natta.
Kanskje ikke noe nytt at et band slutter, men det er mer måten det skjer på og ikke minst når, som får vår oppmerksomhet.

Nyheten om at de la bandet på is, kom kort tid etter at det ble kjent at Eirik Johansen ønsket å slutte. Da hadde allerede Lars Espen Skogvold på kort varsel steppet inn på en jobb i romjula, som stedfortreder for Eirik Johansen. Lars Espen hadde gitt seg i bandet våren 2013, et godt halvår tidligere.
Eirik Johansen fortalte til De Danseglade etter at det ble kjent at han sluttet, at det å være vokalist i Vagabond, ikke var slik han hadde trodd.
– Jeg fant etterhvert ut at det beste var å finne på noe annet, fortalte Eirik videre. Men jeg har ihvertfall planer om å stå på ei scene i mange år framover.

Les hele saken og se hva bandet svarte oss på vår henvendelse i De Danseglades februarnummer

Her er en av guttas gladlåter

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også