De Danseglade


Wizex presse (3)

God dansemusikk med Wizex

På forsiden akkurat nå

Det svenske dansebandet Wizex jubilerer i år med 40 år og gir i den anledning også ut Jubileumsplate. Er det noen som kan si noe om dans og dansemusikk i denne sjangeren, må det være Wizex! Vi spør derfor kapellmester gjennom en årrekke og profilert musiker i bandet, Eric Iversen, om hva han legger i begrepet «god dansemusikk».

-God dansemusikk kan være hva som helst. Det som passer den ene å danse til passer kanskje ikke den andre og vice versa. Fin melodi og bra rytme. En tekst som berører på noen måte. Det er synd om det blir ensidig musikk som spilles på dansebanen. Et betydelig antall av vårt publikum elsker også å lytte til dansemusikk.

Har musikerne i Wizex andre favoritt sjangere enn danseband – I tilfelle hvilke?
-Alle i bandet har andre musikkstiler som vi egentlig alle setter stor pris på. Dan liker best ACDC, Thomas elsker Storbandmusikk, Anna liker Rockabilly blant annet.

Her et medley fra Malung

Hvilken framtid har dansebandmusikken og dansen?
-Dansemusikk og dansen er for oss ikke riktig samme sak. Musikken har en fantastisk framtid. Svært mange mennesker elsker musikken og kjøper album men mange av dem vil ikke ut på dansestedene og høre bandene spille. Det er sene kvelder, trangt, fire timer er lenge. Vi i Wizex tror at det etter hvert vil bli holdt konserter med dansemusikk for dette publikummet. Dansen kommer alltid til å leve videre. Det håper vi og det tror vi.

Fakta om Wizex:
Bandmedlemmer i dag: Allan Dittrich, Anna Sköld, Dan Andersson, Eric Iversen, Thomas Lindberg, Tommy Karlsson.
Tidligere storheter: Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Perelli (Nilsson), Paula Pennsäter.
Totalt over 2 millioner solgte album
27 studioalbum pluss mengder av samlingsalbum og singler
10 album solgt til gull, 2 til platina
2 Grammisnomineringer
Eneste danseband som er tildelt «Rockbjörnen» / Tildeles av Aftonbladet

Les hele artikkelen i neste nummer av De Danseglade

Sven Erik Vesse

Les også