De Danseglade


Aurland portrett (9)

Fra India til dansefest i Aurland

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Året 1992 er ein liten gutt på 1 år på veg fra India til Norge. Nærmere bestemt til Aurland Kommune i Sogn og Fjordane.
Gutten vi snakker om er i dag 22 år gamle Tarun Midje Hjelle.

– Min tid i India husker jeg selvsagt ingen ting i fra. Men det første jeg husker herfra er att jeg kom til ein veldig snill familie her i Aurland. Som liten gutt fikk jeg mange gode venner, det blei mye leik og moro. Tiden gikk, så blei det barne hage og så grunnskole. Så var tiden inne for og tenke på fagbrev. Det blei da to år på reiselivs linja i Sogndal, så to år praktisk på Flomsbanen. Da var fagbrevet i boks. Nå jobber jeg som reiselivskonsulent for ulike reiselivs prosjekt, blant anna på Geilo, Flom, og Aurland. Tarun er også å se på Vangsgarden Gjestegiveri, der også Steinar Engelbrektson er å se på scena rett som det er.

– Jeg oppvokst og bor i Aurland, men når jeg har fri fra jobb så reiser jeg ofte opp på fjellet på hytta vi har på Østerbø i sammen med familie og gode venner, der er ein plass jeg stor koser meg. Her ligger alt til rette for mange aktiviteter. Her kan du gå flotte fjellturer, fine fiskevann som fjelløretten vaker i, og du kan høre rype steggen som sitter og kakler. Er du heldig så kanskje ser du ein flokk med villrein som går og beiter.

– Men jeg må være ærlig og si at verken fiske eller jakt er noe for meg. Mein ein ting er i alle fall heilt klart, viltkjøtt og fisk spiser jeg med stor glede, gliser Tarun.

Men da det blir snakk om dansing så smiler han lurt.

– Det var nokk på barneskolen jeg prøvde mine første og forsiktige danse trinn. Dette var noe
jeg syntes var morsomt og få være med på. Det blei meir og meir dansing etter som åra gikk. Men noe dansekurs har jeg aldri vært med på. Har prøvet og feilet og er selvlært.

Og når vi ser Tarun på danse gulvet danse sving, ja da ser vi at gutten kan dette.

Aurland portrett (1)
Aurland portrett (2)
Aurland portrett (3)
Aurland portrett (4)
Aurland portrett (5)
Aurland portrett (6)
Aurland portrett (7)
Aurland portrett (8)
Aurland portrett (9)

Asle Strand

Jeg heter Asle Ingvar Strand, og bur på Hovet i Hol kommune, pensjonist som er glad i jakt - fra rype til elg, fiske og ikke minst foto, som jeg har drevet med i 40 år. Har skrevet og fotografert for DD siden 2008

Les også