De Danseglade


Far og sønn Tungvåg.

Far og sønn på scena

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Noe av særpreget til folkekjære Dænsebændet er at far og sønn Tungvåg spiller i samme band. Tommy trakterer tangentene, mens han far sjøl synger.
Dænsebændet er plateaktuelle i disse dager, og det er bandets 19. album, på trettitre år. Ikke dårlig. Det har vært stille rundt bandet en stund, og derfor tok vi oss en prat med Arnstein for å høre om planene fremover.

– Selv om vi har trappet ned reisevirksomheten, så ønsker vi å holde det gående med god dansemusikk så lenge markedet er der for oss, fortsetter Arnestin.
– Derfor tror vi det er viktig å kunne gi ut ny musikk for å holde tak i publikummet vårt. Vi er den samme besetningen på sjette året og tror vi har funnet det riktige aktivitetsnivået som alle føler seg bekvemme med, 15 -20 jobber i året. Dette tror jeg også er riktig i forhold til hvordan markedet har endret seg siste årene. Konkurransen med live-musikk er blitt mye større.

Dænsebændet under Vårdansen på Gol våren 2014
Dænsebændet under Vårdansen på Gol våren 2014

Alle nyskapninger med blant anna «Idol», «The Voice» og «Norske talenter» krever sin plass i markedet og vi ser at et av hovedproblemene for oss som driver med dansemusikk er å skaffe nok rekrutering til vår bransje.
Derfor er det viktig at det kommer noen nye input til enhver tid i form av nye utgivelser.

Dænsebændet anno 2014 (som de siste 5-6 årene)
Tommy Tungvåg – keyboards, kassegitar og sang
Svein Egil Bjørge – saxofon, trekkspill og keyboard
Kay Ronny Brobakken – trommer
Tommy Stensvold – gitar
Bjørn Aske – bass
Arnstein Tungvåg – sang

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også