De Danseglade


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eksviking fant kjærligheten også på scenen

På forsiden akkurat nå

For de som var i Malung sist sommer, kunne du oppleve den populære eks Vikingarna keyboardisten Erik Lihm sammen med sin nye partner Ann-Cathrine Wiklander. Og det er ikke bare på scenen at de er sammen.

Det var tidlig i 2012 at Erik Lihm av en slump via Facebook traff Ann-Cathrine. Sommeren 2012 møttes de ansikt til ansikt. Nå ville de arbeide sammen om musikken. Men de fant mer enn tonen i deres selvkomponerte program «Äntligen är vi tillsammans».
Tenk sier Ann-Cathrine til DD; Vi har gjort mange av de samme tingene, og spilt på de samme stedene, vært med på «Allsång på Skansen» og «Bingolotto», og det er egentlig rart at vi ikke har samarbeidet før. Vi er nå ti log med et par privat.

Her er låt med de to;

I Malung sist sommer opplevde et feststemt publikum deres kjærlighet forent med sang og musikk, glede og mye latter. Back stage setter Ann-Cathrine ord på kjærligheten dem imellom;
– Vi forsøker og treffes så mye som mulig. Han bor i mitt hjerte. Erik stemmer i;
– Vakker musikk oppstod på alle plan da jeg traff Ann-Cathrine. Hun bor i mitt hjerte!

To lange musikkliv
I Eriks hjem er en egen vegg avsett til musikkminnene. Nå trenger Erik mer veggplass. Alt som skjer etter det lykkelige møtet mellom to lange musikkliv vil også bli historie og må få sin plass på veggen.
I dag er veggen kledd med gull- og diamantplater, guldklaven som Årets Keyboardist og fra orkesteret etter Vikingarna, Erik Lihms. Men også minner fra musikalske ungdomsår, og en spesiell epoke med Bosse Parnevik, Lasse Lönndahl, Towa Carsson, Alf Robertson og Östen Warnerbring.

Fakta Erik Lihm
Født: 18. mai 1949
Bor: Karlstad i Vämlands län
Yrke: Heltidsmusiker
Hovedinstrument: Tangenter
Artistsamarbeid: Vikingarna, Erik Lihms, Kerstin Forslund, Ann-Cathrine Wiklander

Fakta Ann-Cathrine Wiklander
Født: 4. juli 1958
Bor: Sollefteå
Yrke: Spesialsykepleier, Artist
Instrument: Sanger
Artistsamarbeid: Erik Lihm

Les resten av artikkelen i De Danseglades februarutgave

Sven Erik Vesse

Les også