De Danseglade


Hovedbilde Dansefestivalensak

Ei plate blir til for Steinar Engelbrektson

På forsiden akkurat nå

Steinar har lagt et på mange måter turbulent år bak seg, men i arbeidet med plata «Ekte speleglede» falt ting på plass og vekket spillegleden igjen. Etter uenigheter innad ble det gamle bandet oppløst, men allerede etter to måneder var et nytt band med gamle og nye medlemmer dannet. Og etter hvert som det nye bandet kom på plass, starta den kreative prosessen med å snekre ei plate. Og dette skulle ikkje bli noe venstrehåndsarbeide for spelemannsbonden frå Sandane!

– Det var mange låtar eg hadde tenkt å ha med på plata, men som vart vraka etter kvart som våren gjekk mot sommar. Dei låtane som no er med på plata er prøvd ut på det dansande publikum i sommar og har bestått testen. Saman med det nye bandet fekk eg attende spelegleden og lysten til å komponere musikk og skrive tekster. Dette har resultert i at eg har skrive seks av låtane på den nye plata mi, «Ekte speleglede», som er utgitt på eige selskap i samarbeid med Bare Bra Musikk AS.

Og om det plateprosjektet til Steinar holder vann, kan du lese i vår anmeldelse av albumet i denne utgaven av DD!

Steinar Engelbrektson sitt nye band består av:

Steinar Engelbrektson: Trekkspel, vokal
Sissel Lunde Sundby: Key-board, piano, vokal
Lars Egil Vågseter: Steel-gitar, dobro
Olav Hammersland: Gitar, vokal
Tor-Ove Sjåstad: Trommer
Oddmar Varpe: Teknikk
Dagfinn Sundby: Road-manager

Les hele artikkelen i november utgaven av De Danseglade

Tekst: Dag Mangseth
Foto: Asle Strand

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også