De Danseglade


140614 Marker AB (37)

Den gode sommerfølelsen

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

I hver utgave av De Danseglade, har redaktør Dag Mangseth ordet i lederen på side 5. Her er lederen fra juniutgaven. Du kan bestille bladet ved å følge lenken i teksten under.

– Sommeren kom tidlig for mange av oss i år. Mange har vært i shorts en stund allerede, og kanskje er den litt mildere starten på sesongen toneangivende for bransjen? Ihvertfall kan det se ut til at pilene peker oppover for mange arrangører. Vårens større arrangementer har hatt godt besøk etter hva vi erfarer, og folk har vært tidligere ute med bestillinger enn i fjor, noe som peker mot at de to store festivalene, Sel og Seljord får en økning fra i fjor.

Vi krysser fingrene og sater på at dette er en trend, på tross av fullstendig mangel på vitenskapelige fakta og store målinger.
Faktum er det ihvertfall at sommeren er høysesong for dansefolket. Mange steder står bobilen klargjort, swingskoene nypussa, og strutteskjørtet, og dansesneakers på plass i flere farger. Dans er glede både før under og etterpå. Vi gleder oss til å møte likesinnede, komme oss ut. Vi gledes på gulvet, om det ikke er for trangt og arrangøren har lagt forholdene til rette, og vi kjenner det gjør godt i kroppen etterpå på vei hjem.

Vi tok tidligere i vår til orde for at folket skulle ta tak å spre budskapet. Kanskje det er dette som har skjedd? Arrangører bør tenke over det å slippe inn din venn til en rimeligere pris, om han for eksempel er en ny besøkende. Og husk at du som leser av De Danseglade gratis kan gi bort så mange blader du vil – til dine venner. Les mer på www.dedanseglade.no/gratisblad. Uansett – fortell dine venner og kjente om dans og dansekultur. Ta det under lunchen i kantina, eller hvor du måtte møte dine kolleger eller venner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dag Mangseth

Dans er også noe man bruker i terapien. Les artikkelen dans som terapi, skrevet av vår nye skribent Annasara Yderstedt. Dænsebændet og PK er ute med nye album. Vi har tatt en prat med begge. Vi har også bsøkt Tiril, fra Fredrikstad, som er blandt de beste innen freestyle i Norge.

Med sommeren kommer også Gullskoen og finalen, showet. I år er dette den 12. juli, det vil si at du fortsatt har tid til å være med å si ditt. Vi har tatt de nominerte på pulsen og stilt de spørsmål rundt nominasjonen, bransjen og annet. Ellers finner du Gullskoenstoff på www.gullskoen.no. I bladet finner du også selvsagt alt du trenger å vite om hvordan du stemmer på Gullskoen.
Du finner også svært omfangsrike spillelister som gjelder for sommeren. En uunnværlig reiseplanlegger for deg og din dansepartner. Ingen andre steder finner du en så bred oversikt.
Så står det igjen å ønske deg og dine en riktig flott sommer. Kos deg med lange lyse dager, på dans et eller annet sted. Så sees vi kanskje? (Foto: Arnfinn Borge)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også