De Danseglade


Maj Holstad WEB 14

Debattinnlegg: Arrangører tar til motmæle

På forsiden akkurat nå

Som De Danseglade gjentatte ganger har skrevet i ledere de siste årene – uten arrangørene blir det lite dansekultur! Vi har de siste numrene av De Danseglade tatt opp temaer knyttet til hvorfor bransjen har vært nede i en bølgedal. Vi har tatt mange bransjefolk på pulsen, og senest i siste De Danseglade, sier William Kkristoffersen noe som har provosert mange arrangører; Det er en grense for mye publikum vil betale for å gå på dans.
En av dem som tar bladet fra munnen, er Maj Holstad, mangeårig arrangør av Dansemorro på Klækken (og andre steder), og tidligere nominert til Gullskoen årets arrangør. Hun har sendt oss dette leserbrevet;

– Jeg har jobbet med arrangementer rundt om på Østlandet i 14 år! De første årene arrangerte jeg i forskjellige idrettshaller, Lunnerhallen, Jevnakerhallen og Ringerikshallen! Så ble det båt, to år på ColorLine, seks år på StenaLine! De siste sju årene har jeg arrangert på Klækken Hotell på Hønefoss!

Billettprisene mine har ikke endret seg mye på disse årene. Jeg har gått tilbake og sett på noen av de første arrangementene hvor prisene var 250,- i forhåndsalg og 300,- i døren.
De siste 7 årene har jeg tatt 350/360 på forhånd og i døren, den siste gangen på Klækken Hotell tok vi 360,- i forhåndssalg og 400,- i døren. Og av de 350 gjestene som var inne var det kun fire som klagde på prisen!

Først og fremst er det viktig å tenke på at en arrangør jo har hele det økonomiske ansvaret, og risikoen.

Jeg ønsker derfor å si litt om hvorfor billettprisene ligger der de gjør!

På et arrangement har jeg hele det økonomiske ansvaret for å trykke opp billetter, lage flyers, kjøpe billettarmbånd, annonseutgifter og betale to band (som kjører non stop musikk fra 20.00-02.00). Jeg har ingen inntekter på drikke, mat osv, dette tar hotellet selv! Jeg har med meg seks frivillige og barna mine, til og hjelpe meg i døren. De har også vært med meg i alle år, uten å tjene noe! Min største kostnad er selvsagt musikken. Og i dag, med det besøket jeg har, går jeg såvidt i pluss. Kun drevet av gleden jeg ser i publikum, og ikke på grunn av bunnlija. Hadde jeg hatt hovedfokus på den, hadde jeg ikke holdt på – det kan jeg si.

Den gleden det er for meg å gå rundt på mine arrangementer og se hvor glade alle er, hvordan folk koser seg og gir meg masse positive tilbakemeldinger. Det betyr alt!
Gleden ved at publikum er der og at det er jeg som har fått det til, det er min drivkraft!

Det blir derfor feil for meg når jeg leser det William Kristoffersen sier om at det har blitt for dyrt å gå på dans.

Jeg mener at dersom det skal bli billigere, med det besøket mange opplever i dag, må banda bli rimeligere!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også