De Danseglade


De Danseglade forside aboside

De Danseglade april ute!

På forsiden akkurat nå

De Danseglades aprilnummer er på vei i posten til våre lesere. Og om du ikke allerede er abonnent, kan du klikke lenken lenger nede i artikkelen for å starte et abonnement eller kun kjøpe en utgave i løssalg.

Her er lederen fra aprilnummeret. Og til deg som ikke abonnerer – benytt lenke nede i artikkelen for å bestille abonnement. Da kommer også aprilnummeret i løpet av få dager også til deg.

Ute er dagene lysere og lengre, og klokka er snudd for å møte sommeren. Alt er som det skal være. Det gledelige er at vi også synes å merke at det kommer noen gode nyheter igjen. Festivalene forteller om stor pågang med bestilling og rekorder i forhold til fjoråret. Men så er det de små arrangørene der noen også gir oss gode vibber. Besøksrekord, oppgang og gode tall – vi gleder oss til neste. Dette er gøy. Vi fører ingen statistikk, og vitenskapen er ikke tatt i bruk, men vi håper jo at dette skal være en trend.

De Danseglade har tatt til orde for en dugnad, og det er uansett ikke tiden for å ligge på latsiden. Vær med å dra bransjen oppover. Ta med deg venner på fest eller dansekurs, snakk om hvor artig det er å danse, på jobben. Noen av oss som er glad i dansekultur er litt forsiktig med å snakke for høyt om danseband og dansefester utenfor miljøet. Det er så mange som har meninger om dem, at vi kanskje ikke tør? Om du er blant disse, gjør noe med det – bli med på en folkebevegelse og få folk ut på dansegulvet. Det er en god gjerning, med mange gode ringvirkninger.

De Danseglade har god vind i seilene om dagen og nettsidene våre, alle fire, opplever gode besøkstall. Det er også gledelig at vi har blitt mange fler som fremover skal levere stoff og holde sider og magasin oppdatert. Og da snakker vi i en større bredde enn før. Dans er mye, men dansegleden er gjerne felles.
I denne utgaven kan du bli med oss på salsakurs i Bergen. Vi har også møtt ei sterk jente i Fredrikstad, som danset seg tilbake til livet, om enn ikke på dansegulvet – men på ei stang. Poledans er mer og mer populært, og historien hennes er sterk.
Få med deg den og alt det andre vi har på menyen denne gangen, og for ikke å glemme – Gullskoen. Alle de nominerte er klare, og spenningen er stor for mange. Vi har mer enn 35% flere stemmer i år enn i fjor, det vil si at når vi nå går i trykken har mer enn 2500 stemmer kommet inn.

Fortsatt riktig god vår, og god lesing. Neste utgivelse er den 19. juni.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også