De Danseglade


Vagabond video

DD anmelder video: Vagabond "Radio"

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en dansebandvideo vi syntes vi burde se nærmere på, mer som et tilbakeblikk egentlig. Vagabond er kanskje historie, men låtene lever. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score!

Tittel: Radio
Artist: Vagabond

Melodi og tekst
Radio, er skrevet av radarparet Per Erik Gjedtjernet og Lars Espen Skogvold. Låten er med på Vagabonds første cd, utgitt i 2009. Melodien er en swinglåt i et tempo som de fleste fikser. Teksten er nostalgisk. Den tar oss med tilbake i tid, til minnene om det som en gang var.
Teksten er enkel og lett å identifisere seg med. Refrenget sitter med en gang, slik en fengende dansebandlåt skal gjøre.
Vagabond var i den heldige situasjon at de hadde flere dyktige vokalister. I denne låten hører vi både Lars Espen Skogvold og Tommy Michaelsen.
Terningkast: 5


Vurdering av video
Vagabond har virkelig samlet troppene og laget en video for folket, av folket. Det er gjort en mengde opptak på flere ulike steder. Ikke bare liveopptak av Vagabond selv, men også av sangkor og andre blide mennesker. Alle synger selvsagt på låten, Radio.
I tillegg ser vi små, humoristiske klipp av hendelsene «jeg-personen» ser tilbake på.
Filmen er klippet på en morsom måte og er med på å gjøre Radio til en skikkelig syng-med-låt.
Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også