De Danseglade


Steinar Film

DD anmelder video: Steinar Engelbrektson "Om englar finns"

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en dansebandvideo vi syntes vi burde se nærmere på. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen i bunnen. Jo flere likes, jo høyere score!

Tittel: Om englar finns
Artist: Steinar Engelbrektson & Kathe Sunde

Anmelder: Ann-Heidrun Ruud

Melodi og tekst
Opprinnelig var dette en låt med den amerikanske artisten Conway Twitty. Norsk tekst er skrevet av Rogeir Haugen.

Melodien er dansbar country, litt opp i tempo, ja en gladlåt egentlig. Når man etter hvert hører på teksten, blir man litt overrasket. «Om englar finns», er en nydelig kjærlighetserklæring til en pappa som har gått ut av tiden.
Ordene er satt sammen på en nydelig måte og de rører en. Det er lett å identifisere seg med fortelleren og historien. Da jeg for få år siden mistet min egen far, ble dette min sang.

Steinar Engelbrektson og Kathe Sunde, fremfører låten på en troverdig og vakker måte. Dialekt er alltid riktig når man synger. Og, det at melodien er glad, gjør at helhetsinntrykket blir balansert på en god måte.

Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Filmen er en enkel fremstilling av tekstens innhold. Vi får se Steinar synge og spille trekkspill og Kathe fremfører sin hovedrolle. Historien forsterkes av små klipp, blant annet med bilder fra et gammelt album. Filmen er rolig, helt uten elementer som tar tankene bort fra teksten.
Enkelheten føles helt riktig til denne låten. (Foto: Anne Karin Eikeland)

Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også