De Danseglade


Ole Ivars_video

DD anmelder video: Ole Ivars "Vi tar det tel mandan"

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Så er vi klare for en ny video. Denne gangen fra jubilantene Ole Ivars. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i toppen av anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.


Melodi og tekst
Opphavsmann er selvsagt William Kristoffersen. Han virker utømmelig når det gjelder nye låter. Tekstene han skriver, har de utroligste tema, men gjerne som folk flest kjenner seg igjen i. «Vi tar det til manda’n», er intet unntak. Som tittelen sier, handler det om å utsette ting vi skulle gjort. Det trengs ikke store doser innlevelsesevne eller dype analyser, for å kunne nikke gjenkjennende. Det er jo så mye bedre å ta den kaffekoppen først… oppgavene stikker ikke av. William er flink til å sette ord på disse dagligdagse fenomener. Han får satt ordene på riktig plass, slik at de blir et fengende refreng og en strofe alle går rundt og traller på.
Melodien passer skikkelig fint til teksten. Den går i swingtakt, men med et tempo som er behagelig. Man får tid til å danse ut alle bevegelsene og slenge litt ekstra på kroppen. Altså, vi kan ta det rolig og la det gå litt smått, for å sitere teksten.
Terningkast: 5


Vurdering av video
Handlinga i filmen er enkel og grei, gutta i Ole Ivars spiller hver sin rolle, plukket ut av historien i teksten. En god porsjon humor og selvironi, krydrer filmen. Man er nødt til å trekke på smilebåndet av trommis Arild, her iført fotballdrakt. Skal si fotball-leggene kommer til sin rett… Arne Willy Foss, ser ut til å trives i sin rolle som sint «frue». Det er jo ikke første gang han spiller denne rollen, så kanskje det ligger et lite drag-queen-ønske på lur?
Filmen er satt sammen på en fin måte. Ikke for mange tekniske detaljer, men nok finesser til å heve den til et akseptabelt nivå.
Hverdagshumor er nok hovedingrediensen i videoen og det har disse gutta nok av.
Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også