De Danseglade


Kjetil_norfjeld video

DD anmelder musikkvideo: Kjetil Nordfjeld & Christiania "Gateliv"

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Igjen er vi klare for en ny video. Denne gangen fra Kjetil Nordfjeld. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i toppen av anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Tittel: Gateliv
Artist: Kjetil Nordfjeld & Christiania

Melodi og tekst
Melodien er rocka, med et litt røft lydbilde. Tempoet er behagelig, med tanke på dansefoten.
En lekende låt med fine soloer og bra arrangement.
Teksten er enkel å forstå, med et tema mange interesserer seg for, nemlig tøffe biler. Kanskje nærmere bestemt amerikanske biler. Koblingen mellom tøff musikk og gromme biler, er beskrevet. Vårpuss av bilene, godlyden av alle «hestene» og ikke minst burninga… ja teksten er helt klart tydelig og beskrivende. Den som har kjennskap til amcar-miljøet, vil nok nikke og smile. De andre får en god smakebit på hva dette dreier seg om.
Christianias egen Michael Gavril og Kjetil Nordfjeld er selv opphavsmenn for «Gateliv». Låten er startsporet på deres nylig utgitte samleplate, «15 år».

Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Her har de filmet i absolutt riktig miljø. Det føles som man er på skikkelig vårslepp, med alle de fine, nypolerte bilene på rad og rekke. V8-motorer med godlyd, dekk som spinner til asfalten gir etter og røyken står.
Gutta kommer i front, ikke marsjerende som guttemusikken, men lett slentrende i takt med musikken. De er selvsagt spillende og lager sine egne godlåter i lag med bilmotorene.
Glade, lett dansende mennesker, danner den riktige rammen rundt det hele.

Terningkast 5

Ann-Heidrun Ruud

Les også