De Danseglade


Express_web

De Danseglade anmelder: Express "På oppfordring"

På forsiden akkurat nå

Solørbandet Express, startet å spille i slutten på åttitallet. Bandet har i de seinere åra kalt seg Mini Express. Dette fordi de reiste rundt som trio. Plata er gitt ut med opprinnelig navn og de uttrykker et sterkt ønske om å utvide til fullt band igjen.

Frontfiguren i Express er svensk og heter Jessica Andersson. Det er altså ikke uten grunn at flere av låtene fremføres på svensk. Express består i tillegg til Jessica, av Tor Rønningen på gitar og sang og Trond Vårli på keyboard og sang.

Plata består først og fremst av coverlåter, men også to helt nye. Gjennomførelsen er stødig og alle coverlåtene er kjente og kjære. Sikre vinnere.

Mine favoritter er:
«Save the last dance for me» – Denne låten trigger dansefoten og syng-me-effekten er stor. Hiten ble i sin tid skrevet av Doc Pomus og Mort Shuman. Den ble i 1960, spilt inn med Ben E.King og The Drifters. Samme år, kom Damita Jo ut med en svarsang, «I’ll save the last dance for you». Begge låtene ble populære og har gått inn i historien som evergreens. Kanskje svarsangen også skulle vært med?

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også