De Danseglade


Sogns video

DD anmelder video: Sogns "Ei enkel rose"

På forsiden akkurat nå

Så er vi klare for enda en ny video. Denne gangen er det Sogns orskester som er i ilden. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” øverst i anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Melodi og tekst
Sogns er et relativt ungt band. Til tross for det, har de rukket å bli nominert til spellemannspris, ikke bare en, men to ganger. Ikke verst det for disse sjarmerende guttene fra Dokka.
«Ei enkel rose», er en fin danselåt. Den har god rytme og den er behagelig å danse etter. Ikke bare er den god for foten, men i tillegg har den en nydelig tekst. Historien har et kjent tema, nemlig kjærlighet. Nærmere bestemt handler det om et forhold som er brutt… Låtskriver, Sverri Dahl, har greid noe sjelden, han forteller om ekskjæresten på en utrolig fin måte. Det er temmelig sjelden man hører slike godord om en eks og når man attpåtil er sveket. Nydelig fremføring av vokalisten og bandet for øvrig. Låten er tittelsporet til plata som ble gitt ut i mars 2010.
Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Handlingen i filmen er i grove trekk ei minnebok fra det som var. Hovedpersonen, eller «Rosa», spilles av ei nydelig jente. Hun skaper sympati og er på den måten med på å fremheve teksten. Situasjonene som filmes, virker naturlig og ekte. Både i de nære scenene innendørs og i den muntre vinterleken utendørs. Bruk av lys og klipping av filmen, gir videoen et bra inntrykk. Det er noe mer enn en hjemmevideo.
Terningkast 5

 


Ann-Heidrun Ruud

Les også