De Danseglade


Pegasus video

DD anmelder video: Pegasus "Trenger ei dame"

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Så er vi klare for en ny video. Denne gangen har vi tørla støv av anmeldelsen fra Pegasus «Trenger ei dame». Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i bunnen av anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Tittel: Trenger ei dame
Artist: Pegasus

Melodi og tekst
«Trenger ei dame» er fra albumet, «Rotløs», utgitt i 2010. Brødrene i Pegasus, står selvsagt for tekst og melodi. Noe annet er nærmest utenkelig, i og med at Ronny og Tommy Nilsen er låtskrivere for langt flere enn sitt eget band.
Melodien er dansevennlig og litt rocka. Tempoet er behagelig og det er lett å danse etter låten.
Teksten er en historie om en som «Trenger ei dame». Temaet er enkelt, men likevel veldig aktuelt. Sjekking på nett, er mer utbredt enn man kan tenke seg. Brevvenner og kontaktannonser, er forhistoriske fenomener… I stedet har man fått sosiale sjekkesteder som for eksempel Match.com, Møteplassen og Sukker. Personen i historien, er lei av å være alene og forsøker alle midler for å få tak i ei dame. Han stiller noen krav som kanskje er medvirkende til at sjekkingen går trått.
Refrenget er enkelt og lett å synge med på. Det er av den sorten som man bare synger, uten å tenke over hva man synger.
Jeg-personen i teksten, er nok en person ingen vil identifisere seg med, men det finnes garantert mange som han.
Jeg gir melodi og tekst karakteren 5, for en bra danselåt, for et smart refreng og for modigheten av å prøve skoene til en stor gruppe mennesker.
Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Det største virkemidlet i videoen, er humor. Handlingen i teksten, fremføres av brødrene selv. Det tastes og trykkes med stor iver. Sjekkingen beskrives meget godt. Ja, rollen som jente, tolkes på en veldig morsom måte. Samtidig får skuespillet frem et annet poeng med sjekking på nett. Et varsku om at det er ikke alltid den man chatter med, er den man tror. Man kan ane en liten advarsel i all humoren. Stol ikke på alltid du blir fortalt via nett.
Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også