De Danseglade


Ingemars video

DD anmelder video: Ingemars "De saliges kvarter"

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Så er vi klare for en ny video. Denne gangen fra Finnskogens store sønner, Ingemars. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i toppen av saken, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Melodi og tekst

«De saliges kvarter» er skrevet av Gunnar Andersen, fra 3 Busserulls, som også gjorde låten kjent. Det sies mangt og mye om det å gjøre andres låter til sine. En ting har jeg bitt meg merke i; De aller fleste opphavsmenn blir stolte og glade når noen vil fremføre deres låter. Det er en fin måte og si: ”godt jobba, dette likte vi”.

Ingemars fremfører «De saliges kvarter», med sin personlige snert. Steve synger på sin flotte dialekt, noe annet ville virket unaturlig. Låten er nydelig arrangert. Vokalen, trekkspillet og de andre instrumentene, gjør sitt til at man settes i en god stemning.

Teksten er nostalgisk og forteller sin historie fra gamle dager. Historien er i grunnen like aktuell i dag som da… Minner fra barndom og oppvekst, er de samme uansett tid og rang. Sorg og glede, barnelatter og lek, oppleves likt selv i en bakgård i de saliges kvarter.

Melodien er en rolig ballade og Ingemars har gjort sin versjon like behagelig for dansefoten som for øret. En verdig utgave av en tidløs godlåt.

Terningkast: 5.

Vurdering av video

Kulisser og tekniske finesser, gjør at reisen tilbake i tid går raskt og effektiv. Bakgården, folkene, klærne de har på, ja til og med tøflene på enkefruen er riktig. Ungjentene i lørdagsklærne, ungene som leker og Jensen som tar en dram. Menneskene fra teksten er der og gjør sitt til at sang og video blir en helhet.

Ingemars er med og de gjør det de kan best, nemlig synge og spille. Deres rolle foregår på sidelinjen, nærmest som viktige statister. Det er tross alt dem som fremfører den nydelige låten.

Terningkast 5.

Du sier din mening ved å klikke «liker» i toppen av artikkelen!

Ann-Heidrun Ruud

Les også