De Danseglade


Hanne Mette

DD anmelder video: Hanne Mette “Ingen Ord”

På forsiden akkurat nå

Så er vi klare for en ny video. Denne gangen fra Spellemannsvinneren Hanne Mette Gunnarsrud. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i toppen av anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Melodi og tekst
«Ingen ord» er skrevet av Ronny og Tommy Nilsen, de ikke ukjente låtskriverbrødrene i Pegasus. Hanne Mette er best kjent for sin tid som vokalist i dansebandet Contrazt, fra 2004 til 2009. Etter en noe roligere periode, debuterte hun med soloalbumet, «Vår» i mai 2011. Det er fra denne plata «Ingen ord» er hentet.
Melodien er en god danselåt som gir deg lyst til å trå takta, eller rett og slett danse. Hanne Mettes vokale fremførelse, gjør bare låten bedre. Hun er en dyktig sanger og man kan absolutt si at hun klarer å stå på egne ben, for å bruke ord fra teksten. I korte trekk, handler sangen om å klare seg selv. Man skal stå for sine valg og takle det som kommer, enten det er medgang eller motgang. I teksten er det snakk om et forhold som er over, men man kan lett overføre essensen til andre veivalg i livet. Hanne Mette valgte for eksempel familien fremfor en oppadgående reise med Contrazt. På tross av hennes valg, er hun fortsatt å regne med i denne bransjen og det på øverste hylle.
«Ingen ord» bare bekrefter riktigheten Spellemannsprisenominasjonen og det blir skikkelig spennende å se om det blir jenteseier denne gang.
Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Videoen er en enkel og ren film av Hanne Mette, i hovedsak utendørs. Det er lite bruk av effekter, men noen små symboler som underbygger teksten, er brukt. Jeg tenker for eksempel på at hun filmes på starten av en vei som bare venter på at noen skal ta fatt på. Hanne Mettes sjarm og blide opptreden scorer høyt. Filmen er hyggelig og skaper god stemning, men ingen store overraskelser som gjør at man husker filmen. I minne sitter Hanne Mette og «Ingen ord».Videoen er produsert av SatPeg.
Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også