De Danseglade


Arctic video Glitter

DD anmelder video: Arctic Band "Glitter & Glamour"

På forsiden akkurat nå

Denne gangen en video fra nordnorske Arctic band. Anmeldelsen under har fra vår side to parametre, den tredje terningen er det dere lesere som kaster. Liker du videoen trykker du “liker” i bunnen av anmeldelsen, så enkelt er det. Dette vil være med å påvirke den endelige scoren som videoen får.

Artist: Arctic Band fra Karlsøy i Troms

Melodi: Glitter & Glamour

(Som leser stemmer du ved å klikke “LIKER” øverst i artikkelen!)

Melodi og tekst
Glitter & Glamour er en fin swinglåt. Den gir danselyst og den har et smittsomt refreng. Denne sorten gladlåt er ganske typisk for den landsdelen Arctic Band kommer fra, nemlig Nord-Norge. Tekst og melodi er skrevet av låtleverandør, William Kristoffersen. Handlinga i er enkel og grei. Vi beundrer stjernene i Hollywood, ønsker oss deres vellykkethet og rikdom, ja glitter og glamour. Likevel kommer moralen i visa godt frem den og. For selv om vi trekkes mot rikdom og antatt lykke, vet vi at bak fasaden er det ikke alltid like glamorøst. Stjerner eller ikke, det er mennesker bak alle masker. Refrenget er enkelt og lett å lære, noe som passer bra for en melodi i swingtakt. Når man danser en låt som er opp i tempo, vil man ikke få med seg en komplisert tekst. Ordene: Glitter & Glamour, sitter løst på tunga så man synger automatisk med. Denne låten er med på Arctic Bands plate, “Et nytt univers”, og er et av de beste sporene.
Terningkast: 5

 

Vurdering av video
Dramatiseringen er like enkel som teksten. Bandet har dressa seg opp og spiller til dans. I lokalet skjer det som vanligvis skjer på fest. Flørting, drikking, skravling, og selvsagt sjalusi og dramatikk. Blod og tårer hører med, enten man er i en by i Norge eller i Hollywood. De riktige effektene, som fine kjoler og flott sminke, er selvsagt på plass. Ja til og med en pistol og et sverd har fått plass blant rekvisittene. Dette våpeninnslaget fikk frem smilet og en tanke om at folk nordfra overdriver aldri.
Terningkast 4

Ann-Heidrun Ruud

Les også