De Danseglade


Vestnorge video 2014

DD anmelder Vestnorgevideo: Ingen cowboy

På forsiden akkurat nå

Vestnorge har flere videoer på samvittigheten. Vi har denne gangen funnet frem en video vi syntes vi burde se nærmere på. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score! Videoen ser du nederst i saken.

Tittel: Ingen cowboy
Artist: Vestnorge
Anmelder: Ann-Heidrun Ruud

Melodi og tekst
«Ingen cowboy» er fra albumet «Lørdagskveld» fra 2012. Låten er laget av Trond Ihle og Bjarte Haugen. Melodien er en lett og dansbar countrylåt. Passer godt til linedance, noe vi kan se på videoen.
Teksten er i grunnen en historie som kan passe på flere en liksomcowboyen vi får fremstilt. Han kommer inn med stor selvtillit og en fremstilling av seg selv som ikke helt stemmer. Og det går jo som det pleier, med slike… Rett vest.
Terningkast: 5

Vurdering av video
Videoen er produsert vokalisten i bandet, Øyvind Eikre. Filmingen er fra oktober 2013 og den er gjort på Karmøy, Jæren og Haugesund. At videoen er av nyere dato, er helt tydelig på kvaliteten.
I videoen spilles historien i teksten. Rollen som liksomcowboy spilles perfekt og omgivelsen det hele foregår i, gir et riktig bilde av det hele. Her er dansere, damer, øl og band. Alt som skal til.
Det er brukt enkle, men virkningsfulle effekter i filmen. Humor, er en av dem. Smilet kommer frem ved flere anledninger. Også på slutten, da det er flere som havner på hodet ut…
Moralen i visa er…
Terningkast 5

Ann-Heidrun Ruud

Les også