De Danseglade


Ole Ivars_50 aar

DD anmelder: Ole Ivars "50 år"

På forsiden akkurat nå

Norges dansebandlokomotiv nummer 1, Ole Ivars, kom rett før jul med albumet 50 år! Det alene, står for gull. Ole Ivars, trofast mot sitt publikum og døråpnere for resten av dansebandverden. De har ei stabil besetning, en utømmelig låtskriver i William Kristoffersen, og en trofast tilhengerskare. Det er ikke til å tro at de straks feirer 50-årsjubileum og deler av teksten i Fem gule enker, må gjøres om. Tre ganger ti, er nå blitt til fem ganger 10!

Det er en fornøyelse å la tonene fra den nye plata, få slippe ut. Stilen er kjent og kjær, men overraskelsene er mange nok til at smilet dukker opp og godlåtene utpeker seg straks.

De instrumentale innslagene, er som forventet men like fine for det. «Elvestad med steel» og «Saxy», taler begge for seg på en aldeles fremragende måte. Et vakkert innslag, er «You are the light of my life». Her synger Tore Halvorsen duett med Lynn Andersson. Vår alles kjære, «Jag trodde änglarna fans», fremstår i ny språkdrakt, like fin som den opprinnelige.

Albumet ble nominert til Spellemannsprisen 2013, men ble «slått på målstreken av Hanne Mettes «Minner».

De Danseglade kaster terning på to parametre – lyttbarhet og dansbarhet. Les hele anmeldelsen i De Danseglades novembernummer. Bestill abonnement på den røde knappen på toppen av siden.

Her er en av låtene på plata – den engelske versjonen av Jag trodde Änglarna fanns – denne gangen med Lynn Anderson

Ann-Heidrun Ruud

Les også