De Danseglade


Hanne Mette_minner

DD anmelder: Hanne Mette "Minner"

På forsiden akkurat nå

To år har gått, siden Hanne Mette kom med sitt første soloalbum, «Vår». Nå er oppfølgeren klar og den har fått tittelen «Minner». Fjorten låter, med opphavsmenn fra Norge og Sverige, danner grunnlaget for ei flott plate. Hanne Mette har selv bidratt med noe av tekstmaterialet.

Som platetittelen tilsier, er det tilbakeblikk og minner som er den røde tråden i tekstene. Kjærlighetens mange ingredienser, som forelskelse og savn, samt samspillet mennesker imellom, er tema som det synges om. Vakre ballader, men også spretne danselåter som lokker oss ut på gulvet. Mine dansefavoritter er: «Så godt det føles», en spretten låt med lekne toner i refrenget. «Det er dette jeg vil», er en god swinglåt i et tempo som passer de fleste.

Rolig nok til at de nye greier å følge med og nok underrytmer til at den øvede får lekt seg. Jeg må også nevne «September». I tillegg til å være en god danselåt, har den et refreng som fester seg med en gang. Før du skjønner det selv, synger du med.
Albumet er nominert til Spellemannsprisen 2013

De Danseglade kaster terning på to parametre – lyttbarhet og dansbarhet. Les hele anmeldelsen i De Danseglades novembernummer. Bestill abonnement på den røde knappen på toppen av siden.

Her er tittelsporet

Ann-Heidrun Ruud

Les også