De Danseglade


Bris video

DD anmelder Bris' "Eg såg meg aldri tilbake"

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en dansebandvideo vi syntes vi burde se nærmere på. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score! Videoen ser du nederst i saken.

Anmelder: Ann-Heidrun Ruud
Tekst og melodi er skrevet av Gunnar Engevik

Melodien opp i tempo og litt countryinspirert. Den får dansefoten til å gå, men den er utfordrende å danse etter (pga tempoet). Melodien låter godt i øret og det hele er mikset på en flott måte. Vokalen er tydelig, uten å dominere. Det samme gjelder strenger og tangenter. Det er mulig å fange småplukk fra et enkelt instrument, samtidig som det klinger godt sammen.

Teksten er fin og gir rom for ettertanke. Ja tittelen sier mye bare den. Eg såg meg aldri tilbake (tida treng aldri pause). Det er hardt å henge med «tida» som aldri hviler… Kanskje greit å stoppe opp i tide.

Terningkast: 5
Vurdering av video
Tiden er en rolleinnehaver i filmen. Vi får se tilbakeblikk til en sorgløs tid og vi får bli med i nåtiden, med tanker tilbake. Kanskje holdt de sammen, «tida» og han… Det hele fremstilles på en enkel måte av vanlige folk, som deg og meg.
Bakteppet er vakker natur og innslag av Bris som trakterer sine instrumenter.
Filmen er uten forstyrrende elementer, noe som gjør det lett å følge tråden i både tekst og film.
Videoen er produsert av KolibriMedia.
Terningkast 5

Ann-Heidrun Ruud

Les også