De Danseglade


There Sundahø Excess WEB (2)

Dansebandvokalist

På forsiden akkurat nå

Therese Sundahl (32), har siden 2008 vært vokalist i dansebandet Excess.
Denne jenta har virkelig draget på dansebandmusikken, og det er kanskje ikke så rart. Pappa og farfar spilte trekkspill og selv elsket hun å lytte til danseband som Curt Haagers.

– Min musikalske reise begynte som 2-åring. Mamma og pappa har fortalt at jeg elsket melodien «Peta inn en pinne i brasen» med Mats Rådberg och Rankarna. Jeg ville alltid høre på denne melodien. Siden ble det sang på søndagskolen, ulike kor og selvsagt i skolekoret. Jeg deltok også i en del revyer og sang melodier som «Every little thing» og «I’m gonna knock on your door». Den største drømmen var å synge i et danseband og å bli som Lotta Engberg.

– I begynnelsen av år 2000 kom jeg i kontakt med dansebandet Sunlights. Jeg fylte 18 år det året og «var i himmelen». Endelig skulle jeg få sjansen. Jeg sang med Sunlights i 5 år, og ble tatt godt i mot og løftet frem av guttene i bandet. I ukedagene gikk jeg på gymnaset og i helgene sang jeg med bandet. Jeg hadde det helt fantastisk. En ekstrajobb mange bare kunne drømme om. (foto: Arnfinn Borge)

Fakta om Excess
Stiftet: 1992
Omtale: Årets dansebandskometer 2011, «Kom och gör mig galen»
Kommer fra: Husqvarna i Småland.
Antall opptredener i året: 40
Antall musikere: 5
Musikk: 50 % engelsk (countrydans), 50 % svensk

Nåværende besetning:
Hasse Karlsten, bass
Vincent Petersson, gitar og steelguitar
Mathias Landelius, trommer
Mårten Nordström, keyboard & sang
Therese Sundahl, sang.

Therese forteller mer i De Danseglades september utgave

Sven Erik Vesse

Les også