De Danseglade


Dænsebændet Lunner skaaret

Dænsebændet - trettitre år og still going

Storås 2019
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Ikke noe rundt tall men like fullt en bragd. Folkekjære Dænsebændet har holdt det gående i mer enn tre tiår. Det hele hadde en artig start.

– Det starta med at Oppland Arbeiderblad ville ha meg med på en samlekassett med lokale band. Problemet var at jeg på det tidspunktet ikke hadde noe band i ryggen. Jeg tok derfor kontakt med noen gutter i hjembygda, og de lot seg ikke be to ganger og et band ble det. Sammen fikk vi fikk levert et bidrag til samlekassetten. Melodien het ”Høstfest i Snertingdal’n”.

Kay Ronny Brobakken spiller trommer i Dænsebændet
Kay Ronny Brobakken spiller trommer i Dænsebændet

Jeg måtte ha et navn på bandet som jeg hadde trommet sammen. Det ble ”Dænsebændet hass Arnstein”. Det hele var kommet i stand for å ha det moro. Vi fikk noen spillejobber i vårt lokale nærområde. Etterspørselen etter bandet steg, og det utviklet seg fort videre. Resten av historien kjenner vi. I dag snakker vi trettitre år.

Dænsebændet er i disse dager aktuelle med nytt album. Les mer om dette i De Danseglades juninummer. (Foto: Arnfinn Borge)

Dænsebændet anno 2014 (som de siste 5-6 årene)

Tommy Tungvåg – keyboards, kassegitar og sang
Svein Egil Bjørge – saxofon, trekkspill og keyboard
Kay Ronny Brobakken – trommer
Tommy Stensvold – gitar
Bjørn Aske – bass
Arnstein Tungvåg – sang

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også