De Danseglade


Biffwok

Biffwok med kål og peanøtter

På forsiden akkurat nå

Når du dekker bordet, enten det er til frokost, lunsj eller middag, gjør det måltidsstunden litt mer innbydende. Legg for eksempel en pen duk på bordet og over denne en klar plast duk. Bordet blir lettstelt og alltid klar for bruk.

gulrot

Barn- og barnebarn trenger ikke være redd for å søle, heller ikke de voksne. Dekk på med store tallerkener, kniv og gaffel og glass. Det er viktig å finne roen under alle måltider, stresse ned og la kroppen få tid til å fordøye maten.

Det å spise rolig og avslappet er en ekstra bonus for deg som samtidig vil holde vekten eller gå litt ned i vekt.

I dagens tilgjengelighetssamfunn må du for all del huske på å slå av, eller legge vegg telefon og/eller datamaskin under måltidet. Det er viktig å tilbringe tid og nærhet rundt bordet med de menneskene som virkelig betyr noe for deg. En god samtale og god tid til å lytte. Dette er en kvalitetstid som er uerstattelig i livene våre. Den er gull verd.
Tid for matlagingen
I denne utgaven skal vi forholde oss til en sunn, enkel og rask matrett. Er du godt forberedt tar retten under 20 minutter å tilberede. I oppskriften denne gang har jeg tatt utgangspunkt i 4 porsjoner.

Du trenger:
400 gram biffkjøtt i strimler
4 spiseskjeer rapsolje

½ stykk strimlet kinakål
2 revne gulrøtter
2 spiseskjeer vann
½ teskje salt
¼ teskje pepper
1 spiseskje grovt peanøttsmør
1 ½ desiliter appelsinjuice
3 spiseskjeer soyasaus.

Slik gjør du:
Aller først. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Mens nudlene koker forbereder du resten av retten.
Nå er det tid for å varme halvparten av oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.

kinakal

Brun biffstrimlene. Løft dem over på en tallerken og hold dem varme.
Reduser så varmen og tilsett resten av oljen, snittet kinakål, reven gulrot og vann. Fres raskt i 1 minutt til kålen begynner å falle sammen. Legg kjøttbitene tilbake i woken sammen med eventuell kjøttkraft som har dannet seg, peanøttsmør, appelsinjuice og soyasaus. Bland alt godt og server med en gang.
Ekstra godt tilbehør. Skrell og snitt opp gulerøtter. Skyll godt og sett de oppreist i en glassmugge. Settes på bordet til ekstra nytelse. Et godt tips for kalde og sprøe grønnsaker. Skrell og rens de på forhånd. Legg de i en plastpose som er godkjent for oppbevaring av matvarer. Fyll på med kaldt friskt vann. Tett posen med en plastklemme og sett de til avkjøling i kjøleskapet. Passer som garnityr til de aller fleste lunsjer og middagsretter. Til frokost er det genialt. Men husk; Gjør alt klart før du legger deg om kvelden. Ellers vet du hva som ofte skjer.
Lykke til og smakelig måltid. Håper at biffwoken med kål og peanøtter piffer opp dagen. Og helt til slutt – Velger du denne retten som lørdagskos? En MASI, modello delle venezie kan anbefales.

vann3

Sven Erik Vesse

Les også