De Danseglade


Vagabond (3)

Arrangører hørte ikke noe

På forsiden akkurat nå

Vi har tidligere skrevet om at Vagabond ga seg nærmest over natta, da siste skuddet på stammen, Eirik Johansen, ga seg nå i jula.
Bandet bestod opprinnelig av Lars Espen Skogvold, Tommy Michaelsen, Hans Olav Trøen og Per Erik Gjedtjernet. Sistnevnte var førstemann til å slutte, og også den som leverte bandet svært mange låter. Han var nok også en viktig bidragsyter til at bandets første album «Vagabond» fikk en Spellemann.

Sist sommer var det kun to av de opprinnelige igjen, men til alt overmål toppet med Eirik Johansen, som har en høy status blant mange. Dette var noe mange trodde virkelig ville dra Vagabond til nye høyder. Det så også lenge slik ut, men kun et halvår senere, gir han seg.

I våre øyne var Vagabond et band som hadde mye, mer enn mange kan ønske seg. Vi spør derfor om det har vært samarbeidsproblemer internt i bandet, som har vært årsaken? Og om så, klarte man ikke å holdt seg samla og på beina som band, og gjort unna de jobbene som var satt, før man ga seg? Det er i våre øyne kun snakk om å ville ta ansvar. Dette er spesielt viktig i en tid da bransjen er nede i en bølgedal og mange arrangører sliter. Noen arrangører teller også på knappene om de skal kjøre i gang med et nytt arrangement, da det forrige kanskje bare såvidt gikk i balanse. For disse hjelper det veldig lite på motivasjonen, at en band av et slikt format, med så mange jobber satt, gir seg over natta og kanselerer alle jobber.
Dette, mener vi, er uansvarlighet overfor bransjen, og spesielt om man ser det i lys av at de gjenværende medlemmene, nå selger seg inn hos arrangører under nytt navn.

Det stiller ikke Vagabond i et bedre lys at arrangører fikk vite om at bandet hadde gitt seg, av andre. Knut Nibstad på Storefjell Høyfjellshotell hadde booket Vagabond i midten av februar, og har nå, nesten en måned etter at Vagabond gikk ut med nyheten, ikke hørt noe.

Les hele saken og se hva bandet svarte oss på vår henvendelse i De Danseglades februarnummer

Bandet har mange gode låter på samvittigheten, her er Frydenlund

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også