De Danseglade


Dagfinn og Steve WEB

Åpenhjertig Dagfinn om avskjeden med Ingemars

På forsiden akkurat nå

Vi tok en prat med Dagfinn Gressberg, som etter nok en periode sammen med Finnskogens store sønner – Ingemars, har besluttet seg for å prioritere andre ting. Sist helg på STorefjell ble hans siste med det populære bandet.

– Å bestemme seg for å slutte i et band som Ingemars er en vanskelig avgjørelse. Det er et sant privilegium å få spille og synge i et av Norges fremste og mest profilerte danseband.

Storefjell i helga ble Dagfinns siste spillejobb etter tilsammen nesten 10 år i Ingemars.
– Vemodig men allikevel en positiv milepel i musikk karrieren. Som spellemann og musiker har de siste 5 år i Ingemars vært en stor opptur, ikke minst med tanke på all positiv respons fra trivelige Ingemars Venner rundt omkring i landet. I bagasjen tar jeg også med meg mye verdifull erfaring fra store og små scener videre.

Bruke tid på egne ting
Våren 2009 ble Dagfinn leid inn i bandet igjen etter å ha vært med på oppstarten i 1986 fram til 1991. Da var nesten 20 års «pappapermisjon» over….
– Etter noen turer fram og tilbake bestemte jeg meg sent i fjor høst for at jeg ville bruke mer tid på egen musikk. Egne låter i retning av country som stilart. Dermed måtte jeg gjøre noen prioriteringer som kunne sette både kameratskap og musikk karriere på spill. Kameratskapet i bandet består, og det betyr mest. Jeg har forholdsvis lave skuldre til egen musikk men ikke desto mindre både et budskap å formidle og ambisjoner med det som presenteres.

– Valget om å forlate Ingemars dreier seg selvfølgelig ikke bare om musikk. Jeg driver et lite foretak som produserer møbler og interiør for barn, og er helt i oppstarten av et nytt produktkonsept sammen med min sønn. I tillegg jobber jeg på timebasis i boligtjenesten i Eidskog kommune. Familie, venner og jobb bør være i harmoni om livet vil leves «langsomt nok» – en livsfilosofi jeg forsøker å etterleve….

– Det kan bli ganske slitsomt med spillejobber langt unna hjemme. Da går som regel hele helga, og slik sett ser jeg fram imot mer tid og overskudd til familie og venner. Og den egne musikken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Steve takker Dagfinn for innsattsen under festen på Storefjell sist helg

USA turen til Norsk Høstfest i Minot, Nord-Dakota i 2011 står fram som den mest eksotiske opplevelsen sammen med Ingemars, for Dagfinn.
– Som initiativtager og tilrettelegger for turen var det til tider veldig stressende – ja, helt fram til dagen før avreise. Amerikansk byråkrati i møte med Spellemenn Østpå Skogen var ikke noen dans på roser. Ingemars innreisetillatelse var helt oppe på Governor of North Dakota sitt bord før ting ordnet seg til slutt!! Det ble uansett en fantastisk tur jeg aldri ville vært foruten! Reisefølget bestod av 13 personer pluss Tom Hovde fra Tylden og kameramann til påfølgende DVD utgivelse. Tre av bandmedlemmene hadde med seg sin bedre halvdel og tre av oss hadde med våre sønner. Deriblant min sønn som akkurat hadde kommet hjem etter 4 års studier i USA. Og han var spesielt god å ha når glade, rådløse Finnskoginger trengte assistanse….

– Siste CD utgivelse med Ingemars ser jeg tilbake på med dårlig skjult stolthet, der hele seks av mine låter er med på skiva. En anerkjennelse av mitt låtmateriale og noe jeg har satt stor pris på.

Dårlig salg av egen CD
I fjor ga Dagfinn ut sin første fullspor CD album under eget navn, og den har ikke solgt mye.
– Men den er veldig motivert av god respons jeg har fått, til å spisse sjanger og format på neste utgivelse. Forberedelser til neste CD er i gang, og målet er slipp i september i år. Jeg har kontrakt med Tylden & Co og vil med det ha mulighet til å nå mange gjennom deres distribusjon. Videre har jeg også samlet et knippe dyktige musikere, i hovedsak lokale, med røtter i dansebandsjangeren. Countrymusikk er like dansbar som dansebandmusikk og som sjanger står de hverandre veldig nær. Jeg brenner mest for country og krydrer gjerne med skandinavisk folkemusikk om det faller seg slik. Så neste CD vil bli mer country inspirert.

Kanskje gjesteopptreden
Tida går og i 2016 vil Ingemars kunne feire 30-års jubileum.
– Det vil sikkert komme stunder da jeg vil ønske meg tilbake – oppleve de kveldene når alt fungerer perfekt – dynamikken innad i bandet og elektrisiteten foran scenekanten når publikum er hundre prosent med. Vel, kanskje det vil by seg en anledning eller to med gjesteopptreden en eller annen gang?
Det hadde vært moro, avslutter Dagfinn Gressberg til De Danseglade.

Det vil uansett bli spennende å følge gutta framover, og jeg ønsker bandet alt godt og fortsatt suksess i åra som kommer!!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også