De Danseglade


Anne WEB 2014 nye (3)

Anne om fremtida for bransjen

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

Vi stilte Anne Nørdsti spørsmålet om hvordan hun ser på fremtida for dansebandmusikk?

– Jeg synes det er mye negativ fokus på dette spørsmålet om dagen. Vi er i endring, men det er ikke dermed sagt at det er «over».

– Det er ikke like mange fester lenger, fordi mye av «fest på lokalet» -kulturen er drastisk redusert. Men folk vil fortsatt ut å kose seg. Det blir færre jobber å dele på antall band, samtidig som arrangementene blir større. Det blir flere gallaer og festivaler. Jeg synes det er viktig å tenke positivt, og vi skal fokusere på all positiviteten rundt. Den er det mye av! At dansekulturen dør ut har jeg ikke trua på.

 

Tida vi er inne i, innebærer store endringer for plateartister. Streaming blir mer og mer vanlig, og CD plata slik vi kjenner den, er på vei til å bli historie;

– Fysiske plater er på vei bort, og kanskje blir dette min siste fysiske plateutgivelse – slik er utviklinga. Det blir mer vanlig at enkeltlåter selges og distribueres, og ikke hele album. Enkeltlåta får større plass, og man må som artist treffe med hitter. Folk trenger ikke kjøpe hele albumet, men har kanskje noen enkeltlåter i spillelista si. Det er ei spennende utvikling, men skremmende at det skulle skje så fort.

 

Foto: Arnfinn Borge 

Les mer om Annes nye liv i De Danseglades september utgave. Der kan du også se hele teksten til låta «Velkommen til livet» som Anne skrev til sønnen Kristian.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også