De Danseglade


Anne og Steinar

DD anmelder video: Anne Nørdsti og Steinar Engelbrektsson

På forsiden akkurat nå

Vi børster støvet litt av tidligere anmelder i DD, og relanserer her en av de store duettene vi har hatt. Vår anmelder har sagt sitt på to parametre – den tredje er det du som styrer. Lik artikkelen – og du har gitt ditt bidrag.

Tittel: Ikkje gje opp håpet
Artist: Steinar Engelbrektson Band og Anne Nørdsti

(Lesere stemmer ved å klikke «LIKER» øverst i artikkelen!)

Melodi og tekst
“Ikkje gje opp håpet”, er en følsom ballade, hvor vokalen er det mest fremtredende instrumentet. Både Anne Nørdsti og Steinar Engelbrektson, har stemmer som tåler å være i fokus. De trenger ikke å gjemmes bort blant kraftig akkompagnement. Anne er dansebandprinsessa med stil som heller mot country, mens Steinar er en fremdragende representant for countrymusikk med danserytmer.
De to vokalistene møtes her i en naken og følsom fremførelse av “Ikkje gje opp håpet”. Denne versjonen går rett til hjertet på lytteren.
Teksten er en utdypet utgave av “Du skal få en dag i mårå”. Den kjente kjære visa som sikkert alle har et forhold til. Det ligger mye trøst og nytt mot i forsikringer som: vinden snart vil snu og morgendagen kommer med blanke ark. Man sitter igjen med en god følelse om at hvor svart og trist alt virker, er det alltid håp om bedring.
Teksten gir rom for personlig gjenkjennelse, enten man er gammel eller ung og uansett personlig grunn. Teksten er av Bjarte Haugen, og melodien av Maron Sandvik og Trond Ihle.
Terningkast 5

Vurdering musikkvideo
I filmen får vi en dramatisering av teksten. Vi følger ei lita som på en enkel måte fremfører handlinga etter hvert som Steinar og Anne synger den. Tolkninga er enkel og forsiktig uten noen form for overdrivelse eller fremhevelse av enkelte poenger. En slik forsiktighet, er veldig positivt i denne sammenhengen. Ingen personlige tolkninger av teksten blir ødelagt, men meningen er likevel forsterket. Man har med enkle midler satt film til en nydelig ballade og oppnådd et resultat der filmen underbygger sangteksten på en god måte.
Som danselåt, er nok ikke dette den melodien som inviterer til de mest kompliserte dansetrinn. En grei hvilelåt hvor man har tid og mulighet til å lytte på teksten.
Terningkast 5

 


Du stemmer ved å klikke «liker» i toppen av sida!

Ann-Heidrun Ruud

Les også