De Danseglade


Aage Sogn WEB

Aage Sogn – vi har ikke en tone lagret på en datamaskin

På forsiden akkurat nå

Musikkbransjen er i endring i alle ledd. Det selges ikke like mange plater som før, det er hard konkurranse og gjør det teknologien til en enkel løsning å ty til for norske band som går duo?
Denne gangen tar vi opp et temaet musikk på boks, eller utvidet elektronisk bistand på scena. Temaet er i disse tider kanskje ikke så tabubelagt som det var ved elektronikkens inntog i musikkbransjen, men er fortsatt en varm potet for mange, og slettes ikke alle vi henvendte oss til, ville snakke med oss om dette – offentlig. Utvalget av bransjefolkene under er noen av de som ikke hadde noe i mot å ta en prat rundt dette.
Vi lurte på; Er det greit å ta i bruk musikk som er spilt inn på forhånd? Er det «stuerent» som hjelpemiddel for musikerne som reiser rundt for å trigge dansefoten vår i helgene.

Aage Sogn i Sogns
– Vi har ingenting på boks, og det sliter vi litt med i forhold til lydbildet. Folk ser ikke ut for å forstå det, forklarer Aage. Det er mange band som har så mye hjelp i form av data, at lydbildet blir det samme som på en CD. Til slutt er det bare vokal som er live. Vi i Sogns har en filosofi om ektehet. Når vi spiller live blir det et særpreg i det vi gjør. Jeg kan for eksempel ikke noter, men jeg har spilleglede likevel. Det er spillegleden som i bunn og grunn er det viktigste, og det handler om å ha en form for yrkesstolthet. Derfor velger vi å gjøre alt selv, der og da, live.

Les om hva PK, Steinar Engelbrektson, Terje Ingemar Larsson, Aage Sogn, Jan Johansen og William Kristoffersen mener om temaet. Alt dette og mye mer finner du i De Danseglades februarnummer.

Her er Aage og resten av gutta i Sogns med Ei enkel rose

Merete Evertsen

Les også